Kinclovo dilema. Dosáhnout velkých věcí v KSW, nebo využít příležitosti v Oktagonu?

Kinclovo dilema. Dosáhnout velkých věcí v KSW, nebo využít příležitosti v Oktagonu? Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampion Oktagonu už má jasno o dalším soupeři, na zápas ale nakonec vůbec nemusí dojít.

Zůstane Patrik Kincl v Oktagonu? Nebo zvedne kotvy a vrátí se zpět do KSW? Promotér Ondřej Novotný sice avizoval, že rozhodnuto by mělo být koncem března, vše se ale začíná protahovat. „Čekám ještě na KSW,“ potvrdil Kincl během rozhovoru pro CNN Prima News. Nyní tedy probíhá komunikace s polskou organizací, kde se v poslední době našlo místo hned pro několik bojovníků z domácí scény, přímo z Oktagonu přestoupil Matúš Juráček.

V případě Kincla je však situace trochu jiná, jelikož v KSW již bojoval o ty nejvyšší mety. A jako šampion největší tuzemské organizace nyní drží silné trumfy. „Už jsem si tam vybojoval nějakou pozici, nejdu tam poprvé… Chtěl bych si dát jeden zápas s někým z nejlepší pětky a po výhře jít o titul,“ nastínil svůj plán.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Ve hře je ovšem i setrvání v Oktagonu. Kincl přiznal, že jedním z pádných argumentů na straně promotérů domácí organizace je chystaný turnaj v Edenu. „Budou se snažit postavit historicky nejlepší startovku, je to samozřejmě velké lákadlo.“ Jedním dechem nicméně dodal, že KSW může nabídnout podobnou akci v podobě velkolepého turnaje Colosseum, dokonce prozradil, že se bude aktivně zajímat, zda by se mohl něčeho podobného zúčastnit.

Pokud by zůstal v Oktagonu, o soupeři má v podstatě rozhodnuto. „Myslím si, že další obhajoba v Oktagonu bude s Matějem Peňázem. Už mu to slíbili.“

Kincl dal jasně najevo, že se nyní v rámci kariéry hodně ohlíží na rodinný život. Příkladem může být plánování kempů před jednotlivými zápasy. „Do budoucna chci vyrazit s holkami. Je to pro mě finančně náročnější, ale nechci být měsíc nebo dva bez nich. To dětství u dětí uteče strašně rychle. Jsem táta, rozhodl jsem se pro to a chci být s malou. Je to dost velké omezení,“ řekl a dodal, že nechce, aby dcera vyrůstala bez něj.

Na druhou stranu ale evidentně nehrozí, že by kvůli rodině zanedbával přípravu. Dcera má totiž někdy až příliš energie. „Bohužel,“ konstatoval. „Říkám to z legrace, na druhou stranu je pravda, že si na trénink chodím odpočinout. Zůstat s ní doma je kolikrát náročnější než sparringy.“

Jak dopadne vyjednávání s Oktagonem a KSW, to se zřejmě dozvíme během následujících týdnů. Rozhodování patrně urychlí zmíněný turnaj v Edenu, jenž se nezadržitelně blíží, speciální akce se uskuteční už 8. června.

Zdroje:  CNN Prima News

Nejnovější články