LFC – Sheffield 3-1, hodnocení hráčů: Střídající změnili hru, A. Mac Allister opět skvělý

17
3673
Hráči LFC se radují po vstřeleném gólu A. Mac Allistera. (foto: www.thisisanfield.com)

Zápas 30. kola Premier League nebyl pro Liverpool procházkou růžovým sadem. Sheffield United na Anfieldu sahal po bodu, The Reds však do čela tabulky vyslala výstavní trefa A. Mac Allistera.

PL 23/24 (4.4.), Anfield, Liverpool

LIVERPOOL FC - Sheffield United FC 3:1 (1:0)


góly: 17. D. Núñez, 77. A. Mac Allister (L. Díaz), 90. Gakpo (An. Robertson)- 60. C. Bradley (vl.)
ŽK: McBurnie
ČK:
rozhodca: Stuart Attwell
TV: Canal+ Action (SK/CZ)
streams: livetv, vipleague, footybite, totalsportek

LFC zostava

Kelleher - C. Bradley, I. Konaté, van Dijk, J. Gomez (72. C. Jones), Gravenberch (60. An. Robertson), Szoboszlai (72. Gakpo), A. Mac Allister, Salah (60. H. Elliott), D. Núñez, L. Díaz

lavička: Adrián - C. Jones, Gakpo, H. Elliott, Tsimikas, An. Robertson, B. Clark, Danns, Quansah

SUFC zostava

Grbić - Holgate (87. Slimani), Ahmedhodžić, Trusty (78. A. Brooks), Bogle, J. Robinson, Vini Souza, Arblaster, Hamer (62. Osborn), McAtee (62. Paula), Brereton Diaz (62. McBurnie)

lavička: Foderingham - A. Brooks, S. Curtis, Larouci, McBurnie, Norwood, Osborn, Osula, A. Slimane

Kelleher (8) – Pětadvacetiletý Ir předvádí v brance Liverpoolu konzistentní výkony a ve včerejším zápase tomu nebylo jinak. Na čáře, ale i při rozehrávce byl klidný a tým se na něj ve všech případech mohl spolehnout.

Sheffield nebyl bezzubý a několik šancí si dokázal vytvořit. Se všemi si však Kelleher dokázal poradit. O čisté konto přišel v 58. minutě, s nešťastným vlastním gólem C. Bradleyho však toho moc dělat nemohl.

C. Bradley (6,5) – Dva rozdílné poločasy v podání mladičkého pravého obránce. První z nich podstatně povedenější. Ve druhém poločase chyběla reprezentantovi ze Severního Irska energie a nasazení. Jeho laxnější bránění a nešťastný odraz vyústili ve vlastní gól.

Vlastní gól nevadil. O třech bodech proti Sheffieldu Utd rozhodl krásnou trefou Mac Allister

I. Konate (8) – Francouzský reprezentant se vrátil do základní sestavy po víkendovém preventivním odpočinku. Proti Sheffieldu předvedl solidní výkon. Většinu fanoušků The Reds vyděsil, když v 67. minutě nehezky dopadl po kontaktu s W. Osulou.

van Dijk (8) – Pohotový, rychlý a jistý v obranných zákrocích. Kapitán Liverpoolu předvedl standardní výkon, na který jsme v této sezóně u něj zvyklí. Za inkasovaný gól nemohl a sám nebyl daleko od vstřelení gólu v 65. minutě, kdy jej vychytal brankář hostujícího celku I. Grbič.

Ibrahima Konaté proti Sheffieldu United. (foto: twitter.com)

J. Gomez (6,5) – Anglický obránce je v poslední době stabilním hráčem Liverpoolu. Jeho všestrannost zaskočit na téměř jakémkoli postu a předvést obstojný výkon mě udivuje každým zápasem víc a víc.

Za včerejšek mu lze vyčíst nedostatečný důraz při bránění J. MacAteeho, který se kolem něj obtočil, odcentroval a následně z šance padl jediný gól hostujícího celku po nešťastném odrazu C. Bradleyho. V 73. minutě byl stažen a vystřídal jej C. Gakpo.

D. Szoboszlai (7,5) – Osobně jsem byl s výkonem Maďarského reprezentanta spokojený. V prvním poločase dokázal několikrát dobře vystřelit, konstantně vytvářel šance pro svoje spoluhráče a udělal 11 „recoveries„. Stejně jako J. Gomez byl v 73. minutě stažen a vystřídal jej C. Jones.

Darwin Núñez. (foto: twitter.com)

A. Mac Allister (10) – Jednoznačně muž zápasu, který má v poslední době neskutečnou formu. W. Endō sice mohl nastoupit do včerejšího zápasu, Klopp však chtěl pošetřit jeho síly, aby byl plně připravený na zápas proti Manchesteru United v neděli.

Argentinský záložník se role „šestky“ zhostil nejlépe jak mohl. Velmi skvělý na míči, neúnavná podpora útoku a bezchybný směrem do defenzivy. Svůj famózní výkon korunoval vítězným gólem do pravého horního rohu branky (aspirant na gól měsíce).

Jeho pokus z přímého volného kopu by s největší pravděpodobností skončil taktéž v síti, nebýt jednoho z bránících hráčů, díky kterému míč skončil pouze na brankové konstrukci. Za svůj včerejší výkon si zaslouží nejvyšší možnou známku.

A. Mac Allister oslavuje gól s L. Diazem. (foto: twitter.com)

R. Gravenberch (6) – Nizozemský záložník se po delší době vrátil do základní sestavy a svým výkonem úplně nepřesvědčil. Snaha, která se mladičkému Nizozemci nedá upřít nevyvážela občasnou nerozhodnost v klíčových situacích. Průměrný výkon vyústil ve vystřídání v 60. minutě.

M. Salah (6,5) – Egyptský král včera nezažil svůj nejlepší zápas. Díky relativně kompaktnímu bloku Sheffieldu se Salah nedostal do mnoha gólových příležitostí a z útočného trojzubce jako jediný odchází bez gólu či asistence.

Jeho dobré střelecké pokusy z prvního poločasu mířily buď těsně nad bránu nebo nacházely připraveného I. Grbiče. Ve druhém poločase byl jednatřicetiletý Egypťan vystřídán již v 60. minutě.

C. Gakpo po gólu proti Sheffieldu United. (foto: twitter.com)

D. Núñez (8) – Výborný presink Uruguayského útočníka a nerozhodnost gólmana I. Grbiče vyústila v první gól zápasu. Zbytek zápasu nacházel dobře bránící blok Sheffieldu a druhého gólu se nakonec nedočkal. Snaha, urputnost, neúnavný presink a odhodlání „Mistra chaosu“ si vysloužili vysokou známku.

L. Díaz (8) – Gól nevstřelil, ale asistoval při druhém gólu A. Mac Allistera. Neúnavný a solidní směrem dopředu, odhodlaný vytvářet šance pro sebe a své spoluhráče.

Střídající:

H. Elliott (8) – Přišel na hřiště v 60. minutě a pomohl změnit obraz hry. Do hry přinesl oživení a potřebnou čerstvou energii. Jeho přínos směrem do ofenzivy pomohl k finální výhře.

An. Robertson (8) – Po jeho příchodu v 60. minutě oživla trochu nevýrazná levá strana útoku. Robertson vytvořil několik šancí pro sebe a své spoluhráče. Sám měl šanci skórovat, trefil však pouze boční síť. V 90. minutě asistoval krásným centrem z levé strany na C. Gakpa.

C. Gakpo (7) – Velmi se snažil směrem do ofenzivy a svého vytouženého gólu se dočkal v 90. minutě. Krásný centr An. Robertsona dokázal s přehledem uklidit hlavičkou do sítě bezmocného brankáře I. Grbiče.

C. Jones (nehodnocený)