Dnes Sobota - oblacno 21°C
Zítra Neděle - oblacno 20°C
Sobota 11. 5. 2024
Svátek má Svatava
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Byznys

Kariérní dny ČVUT spojí šest tisíc studentů se stovkou firem

Poptávka po absolventech informatických, elektrotechnických a strojírenských oborů ČVUT na trhu práce neustává. Fakulta strojní (FS) a Fakulta elektrotechnická (FEL) ČVUT v Praze vycházejí vstříc uspořádáním již třetího ročníku Kariérních dnů. Cílem akce, která se koná 9. a 10. dubna 2024 v prostorách obou fakult v Dejvicích, je umožnit přímý kontakt tří a půl tisíce studentů FEL a dvou a půl tisíce studentů FS se zaměstnavateli různých velikostí, od velkých českých průmyslových gigantů až po malé progresivní startupy.

„Neznám nikoho, kdo by po absolvování FEL nenašel práci, a potvrzují to i statistiky a průzkumy, které k tomu organizujeme. Kariérní dny nám dávají příležitost dále rozvíjet spolupráci s firmami a zprostředkovávat jejich kontakt s našimi studenty a studentkami. Cílem je, aby si již v průběhu studia udělali konkrétnější představu o příležitostech na pracovním trhu a získali podněty pro svůj další odborný rozvoj včetně témat svých závěrečných prací,“ uvedl Petr Páta, děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT.

Podle Petra Páty poptávka po absolventech FEL ČVUT v oblasti informatiky a elektrotechniky vychází z jejich kvality a specializace v oblastech technologických trendů, které budou utvářet budoucnost společnosti. Ať už to jsou nanotechnologie, umělá inteligence a energetika, telekomunikační sítě, bioinformatika či vesmírné technologie, všechny tyto oblasti lze na FEL studovat. Jak oblast elektrotechniky, tak i informatiky na ČVUT jsou hodnoceny jako nejlepší v České republice.

Děkan Fakulty strojní ČVUT v Praze, Miroslav Španiel, k přípravě třetího ročníku akce poznamenal: „Kariérní dny prokázaly, že po absolventech strojařských a elektrotechnických oborů ČVUT je stále enormní poptávka. Přes osmdesát průmyslových partnerů vloni prezentovalo své firmy a nabídky uplatnění, a přes pět tisíc studentů u nich vyhledalo informace a navázalo osobní kontakty. Průběh akce potvrdil, že Kariérní dny jsou užitečné nejen pro firmy, ale i pro naše studenty, proto budeme takové akce pořádat i nadále.“

Za velmi dobrými zkušenostmi s absolventy Fakulty strojní stojí podle děkana doc. Miroslava Španiela kvalitní studijní programy, které poskytují komplexní vzdělání pro návrh, přípravu a řízení výroby, konstrukci a vývoj nových strojů i aplikaci informatiky a umělé inteligence.

Hlavními partnery letošních Kariérních dnů budou společnosti ČEZ, Škoda Auto, GE, Valeo, Rohde & Schwarz, Qminers, ÚJV a Altron. Program zahrnuje prezentace firem, přednášky, skupinové i individuální diskuze a workshopy.

Zástupci firem budou studentům k dispozici oba dny od 9:00 do 16:00 hodin na chodbách u poslucháren obou fakult. Součástí Kariérních dnů Fakulty strojní a elektrotechnické ČVUT bude doprovodný program, ve kterém firmy osloví studenty svými odbornými tématy. Další informace o Kariérních dnech Fakulty elektrotechnické a Fakulty strojní, včetně registrovaných firem a jejich prezentací, najdete zde https://www.karierni-dny-fs-fel.cvut.cz/


Autor: Cen

Divadlo Gong nabízí své prostory k pronájmu

29. dubna 2024 v 09:13

Vysočanské Divadlo Gong – kulturní a vzdělávací společenské centrum Prahy 9 – je příspěvkovou organizaci deváté městské části. Nabízí návštěvníkům nejen představení divadelních souborů z Prahy a okolí, ale i hudební vystoupení různých žánrů včetně pravidelných jazzových...

Tesco spustilo kampaň Žijeme hokejem

27. dubna 2024 v 06:58

Tesco, oficiální sponzor Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, spouští očekávanou kampaň spojující svět hokeje se světem maloobchodu. Pod sloganem „Žijeme hokejem“ nabízí zákazníkům šanci stát se součástí velkého hokejového dobrodružství.  

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT si zvolila děkana

25. dubna 2024 v 06:17

Akademický senát Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT zvolil 23. dubna kandidáta na děkana FBMI. V tajném hlasování byl jednomyslně zvolen na funkční období 2024–2028 staronový děkan FBMI prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D., MBA.

Hledáte práci? Praha 4 ji nabízí na radnici i ve školách a školkách

22. dubna 2024 v 10:42

Radnice hledá zaměstnance na úřad MČ Praha 4, tak i ve zřizovaných školách a mateřských školách.

Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení pořádala v Praze konferenci

21. dubna 2024 v 09:10

V kongresovém Top Hotelu Praha se ve dnech 18. a 19. dubna konala 62. konference Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení. Tématem akce bylo ekologické, hospodárné a bezpečné veřejné osvětlení. Generálním partnerem konference byla městská společnost Technologie hlavního města Prahy. „Děkujeme za...

Další články
Nahoru