Skandální penalta v Zápech? Kariéru jsem tam ukončil právě kvůli tomu, napsal Rodinger

Skandální penalta v Zápech? Kariéru jsem tam ukončil právě kvůli tomu, napsal Rodinger

ČFL se ani na jaře neobejde bez průšvihu. Po dohrávce utkání B skupiny ČFL mezi SK Zápy a rezervou Mladé Boleslavi se nemluví o výsledku, ale penaltě nařízené pět minut před koncem. Hosté inkasovali rozhodující gól, sudí Václav Kubec má po kontroverzním verdiktu zastavenou činnost. Zmíněnou situaci okomentoval na sociálních sítích bývalý vynikající gólman Dominik Rodinger. „Kariéru jsem v Zápech ukončil právě kvůli tomuto. A i když je to již skoro osm let, tak se nic nezměnilo," napsal kouč Sokola Hostouň.

K problematické a diskutované situaci došlo pár minut před koncem zmíněného duelu za stavu 1:1. Domácí, kteří jsou v tabulce na druhém místě, se pochopitelně snažili překlopit skóre na svoji stranu. A nakonec kýženého gólu dosáhli. Kolodežnyj v pokutovém území vypálil, ale pak se skácel k zemi. Rána v síti neskončila, ale arbitr zadul do píšťalky a nařídil penaltu. Z té už Zápy zápas Martinem Jelínkem, kapitánem domácích, rozhodly.

Podle záběrů se přitom zdá, že ke kontaktu mezi hráči nedošlo. A myslí si to i bývalý vynikající gólman Dominik Rodinger, jenž je momentálně trenérem Sokola Hostouň v A skupině ČFL. „Fotbalovou kariéru jsem v Zápech ukončil právě kvůli tomuto. A i když je to již skoro osm let, tak se nic nezměnilo. Jak řekl jeden kolega trenér … myslím si, že některým lidem již otrnulo…“ napsal pod příspěvek na sociálních sítích.

Další z fanoušků pak vyzval k reakci známého experta a glosátora podobných situací Zdeňka Folprechta. "Zdendo, ani ty tam asi nic nenajdeš, viď? objevilo se pod zmíněným příspěvkem. Reakce nepřišla. Na stránkách FK Mladá Boleslav je pak zmíněná situace popsána slovy: "V 85. minutě hlavní sudí Kubec nařídil proti boleslavské brance velmi přísný pokutový kop, který zápský kapitán Jelínek proměnil ranou pod břevno do středu branky ve vítězný gól - 2:1."

Na podzim se v ČFL pro změnu hodně mluvilo o penaltě, kterou nařídil rozhodčí Michal Paták ve střetnutí mezi Admirou a béčkem Českých Budějovic. Bývalý prvoligový sudí byl nejprve vyřazen z listiny rozhodčích, následně pak vystoupil z řad FAČR.