Hlavní obsah

Starší syn LeBrona Jamese se rozhodl přihlásit do draftu NBA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starší syn basketbalové hvězdy LeBrona Jamese Bronny se rozhodl přihlásit se do letošního draftu NBA. Devatenáctiletý rozehrávač týmu univerzity Jižní Kalifornie na Instagramu zároveň uvedl, že si ponechá možnost pokračovat ve vysokoškolské kariéře. Draft se bude konat 26. a 27. června.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Syn hvězdy LeBrona Jamese Bronny v dresu univerzity Jižní Kalifornie při utkání NCAA s Washingtonem

Článek

Jeho rozbíhající se sportovní dráhu loni v létě narušily zdravotní problémy. V červenci ho na tréninku univerzitního týmu postihla srdeční zástava. Vyšetření odhalila vrozenou vadu. K basketbalu se Bronny James mohl vrátit po čtyřech měsících.

„Byl to rok s několika vzestupy a pády, ale všechno mi to pomohlo růst jako člověku, studentovi i sportovci,“ uvedl syn nejlepšího střelce v historii NBA. „Díky USC za úžasný první rok a jako vždy děkuji rodině, přátelům, lékařům, trenérům a fanouškům za podporu.“

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

LeBron James se synem Bronnym na snímku z prosince 2019.

Devětatřicetiletý LeBron James je čtyřnásobným šampionem NBA. Minulý měsíc v dresu Los Angeles Lakers jako první hráč v zámořské lize překonal hranici 40 000 bodů. V minulosti se nechal slyšet, že by rád končil kariéru v jednom týmu se svým synem. Má ještě o tři roky mladšího Bryce, který také hraje basketbal a na draft by mohl jít nejdříve v roce 2026.

Reklama

Související témata: