Změny v sestavě Porsche? Tým už testoval jiné piloty

Změny v sestavě Porsche? Tým už testoval jiné piloty
Fotografie: Porsche
  • Porsche má za sebou testy, v nichž zkoušelo i jiné piloty
  • Podle renomovaného zdroje tým jedná s Nico Müllerem z Abt Cupra
  • V letošní sezoně vyzkouší tři hvězdné nováčky

Zní to poněkud šíleně, když v týmu máte mistra světa a druhý pilot aktuálně vede průběžné pořadí šampionátu, jenomže hvězdný Portugalec António Félix da Costa neprožívá zrovna ideální období a týmu jeho výpadky v konečném zúčtování mohou chybět. Jak zjistil the-race.com, v Porsche už se proto začali poohlížet po možné náhradě pro nadcházející sezonu 2025. A nejen to, se současným pilotem Abt Cupra Nico Müllerem už dokonce tým absolvoval první jízdy na trati ve španělské Almeríi. Ty se uskutečnily během přestávky mezi závody v Rijádu a São Paulo.

„Testovali jsme v Almeríi a naši dva hlavní piloti tam byli s námi. Kromě toho, jak je běžné u Porsche, jsme testovali další jezdce, abychom zhodnotili budoucí možnosti. Ale které jezdce jsme zkoušeli, to v tuto chvíli nebudeme prozrazovat,“ reagoval na přímý dotaz zmiňovaného zdroje šéf týmu Florian Modlinger. Podle dalších informací se test zaměřoval i na chystané technické změny formulí, které vejdou v platnost počínaje příští sezonou. To dále podněcuje spekulace o možné výměně některého ze současných jezdců pro další ročník, pravděpodobně tedy da Costy, jehož detaily smlouvy nejsou dosud známé. Naopak Pascal Wehrlein má platnou smlouvu i na rok 2025. V neposlední řadě se Müller jeví logicky i s ohledem na to, že se s Modlingerem zná ze společného působení v DTM. Tým Cupra nedávné kroky svého pilota nijak nekomentoval.

Nico Müller, Abt Cupra, Formule E 2024
Nico Müller je spojován s přestupem do Porsche

Tři nováčci na testech

Porsche mimo jiné oznámilo jména účastníků nováčkovských testů. Ty první se konají již o víkendu 13. až 14. dubna v Misanu, zatímco druhé se uskuteční o měsíc později v Berlíně. Do prvních testů naskočí vítěz vytrvalostního závodu 24h Daytona Matt Campbell. Ten letos v továrním voze Porsche září a vedle vítězství na Daytoně vyhrál i 12hodinový závod Bathurst a minulý měsíc v Kataru po zisku pole position skončil třetí.

Do testů v Berlíně naopak naskočí loňský šampion DTM Thomas Preining a aktuálně třetí muž pořadí F2 Denis Hauger. Zatímco prvně jmenovaný již má zkušenosti s vozem Formule E z předešlých testů, pro norského závodníka Haugera půjde o první příležitost. Jak vidno, německá stáj má hned několik kvalitních alternativ.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze