Příběh Susannah Cahalanové: Doktor jí řekl, aby nakreslila hodinky a na základě toho stanovil diagnózu a zachránil jí život

Příběh Susannah Cahalanové zní jako z hororu. Všechno se skutečně stalo. Čtyřiadvacetiletá žena byla zdravá, silná a začínala kariéru novinářky, když začala tušit, že se v jejím životě děje něco podivného.

Vše začalo tím, že se jí zdálo, že vidí různé věci.


„Doma jsem vídala ploštice. Když jsem požádala o pomoc deratizátory, řekli mi, ať se nebojím, že tam nic není. Ale já je viděla dál. Neměla jsem sílu chodit do práce, byla jsem apatická.

Neměla jsem žádný kontakt s přáteli ani známými. Když jsem měla silné křeče, byla jsem hospitalizována.“

Lékaři všechny tyto příznaky přičítali nervovému zhroucení a tak ji umístili na psychiatrické oddělení. Většinou neviděli žádnou šanci na její uzdravení. Většina kromě doktora Souhela Najjara.

Ten nedělal sonografie, výzkumy ani složité testy. Rozhodl se, že pacientce provede jen jeden jednoduchý test. Požádal ji, aby nakreslila hodinky. Když viděl její kresbu, věděl, že se jeho tušení potvrdilo. Šílenství a divokost mladé ženy měly kořeny v jejím fyzickém stavu.

Když nefungují správně, mozek selhává. Žena byla v nemocnici už více než měsíc. Nebýt lékaře, mohlo dojít k nejhoršímu. O všem, co se jí odehrávalo v hlavě, napsala také knihu s názvem „Mysl v ohni“.

zdroj: popularne.pl, titulní obrázek: Pixabay.com/cocoparisienne