Obličej je po konzumaci sacharidů mnohem ošklivější

Sacharidy nelze házet do stejného pytle. Nechcete mít ošklivější tvář a tím u opačného pohlaví nižší scóre? Pak se vyhněte tem rafinovaným, jejichž konzumace je okamžitě vidět.

O sacharidech neslýcháme hezké věci. Je ale třeba uznat, že se jim troch křivdí. Tyto organické látky poskytují tělu i svalům energii a popohání kognitivní funkce mozku, takže se bez nich organismus vlastně neobejde. Běžně se vyskytují v ovoci, zelenině, obilovinách, luštěninách i mléčných výrobcích a v optimálním množství jsou součástí vyvážené stravy. To jsou sacharidy „hodné“, ovšem existují ještě ty rafinované, co škodí zdraví. A navíc ještě dělají ošklivější obličej!

Vidím na tobě, co jsi měl k snídani

Nejnovější francouzský výzkum (1) odhalil poněkud nechutné zjištění. Dle jeho poznatků je lidská tvář po konzumaci rafinovaných sacharidů méně atraktivní. Není to jev, který by se projevil někdy v budoucnu, znát je to prý bezprostředně po jídle. Autoři studie to tvrdí na základě pokusu s očividným výsledkem. Oslovili 104 heterosexuálních mužů i žen, z nichž některým bylo nabídnuto vysokosacharidové menu, jiným zase nízkoglykemická alternativa. Dvě hodiny poté byli respondenti a vyfoceni a pořízené snímky si mezi sebou vzájemně hodnotili. Jasno bylo takřka okamžitě.

Ne, ty se mi vážně nelíbíš!

Všichni ti, co se ládovali rafinovanými sacharidy, měli celkově výrazně nižší míru přitažlivosti. A to nemůže být náhoda. „Zdá se, že atraktivita mužského i ženského obličeje, což je velmi důležitý faktor sociálních interakcí, je konzumací těchto sacharidů ihned a zásadně ovlivněna,“ napsali experti do tiskové zprávy (2). Jak je to možné? Vysvětlení snad přinesou další studie a výzkumy s větším populačním vzorkem, doufají francouzští vědci.

Zdroje: (1) www.eurekalert.org/news-releases/1035958, (2) www.nypost.com/2024/03/06/lifestyle/eating-carbs-makes-you-unattractive-study-shows/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat