Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pozor! Nohy oholit, kraťasy nasadit! Přichází léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Ilustrační foto.

Přichází letní počasí, ale polovina obyvatel ještě nezaznamenala ani konec zimy. Po ulicích stále pochodují lidé v čepicích, prošívaných zimních bundách a polokozačkách.

Článek

Slunce svítí, vítr nefouká, já jdu v jarním svetříku a je mi horko, po chvíli ho musím sundat a nesu ho přes ruku. Míjím ženy i muže ovšem oblečené jako v lednu. Povětšinou jsou z generace mileniálů, jak se sami s oblibou nazývají. Za ruce vedou i stejně nabalené děti s čepicemi a v zimní obuvi. Nechápu, že se nepotí. Že by už přivykli globálnímu oteplování a odstrojí se ze zimního, až bude ke třicítce? Nebo tak milují své zimní svršky, že se jich nechtějí vzdát? Možná vyrazili už ráno do práce, kdy bylo chladněji a nyní je jim už horko. Ba ne, to by si přeci nenasazovali čepici i na zpáteční cestě domů a neměli své bundy zapnuté bezpečně až ke krku. Módní doplněk tvoří často sluneční brýle. Jako alpští lyžaři.

A protože se počasí zbláznilo a v příštích dnech už nadělí teploty opravdu letní, jsem zvědavá, jestli tito zmrzlíci konečně zaznamenají nějaký vzestup teplot a odloží už zimní svršky. Letní teploty dlouho nevydrží, v příštím týdnu se má trochu ochladit, ale i tak v 17 – 19 °C jsou čepice a zimní bundy zbytečné.

Já si naopak pamatuji, že zimní oblečení jsem neměla ráda už jako puberťačka. Hecovaly jsme se s kamarádkami, kdo vydrží v obyčejných keckách až do Mikuláše. Bohužel nohy tak mrzly, že jsme byly nucené ty zateplené boty natáhnout. A jakmile vykouklo první jarní sluníčko, už se zimní bunda uklízela do skříně a nastupovaly minisukénky s jarními bundičkami. A čepice? Ta snad jen do třeskutých mrazů do hor.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz