Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Ztracený Ovládl Žebřík! Farna a Chinaski na stupních vítězů, Suchý s cenou za celoživotní mistrovství

Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Ztracený
Marek Ztracený, vítěz letošního ročníku ankety Žebřík

06. 04. 2024

06. 04. 2024

Anketa Žebřík v Plzni oslavuje

Plzeňský areál DEPO2015 se stal dějištěm slavnostního večera 32. ročníku hudebních cen Žebřík. Tento rok byl v znamení oslav talentu a hudebního umění, kde se v hlavních kategoriích zpěvák, zpěvačka a kapela radovali Marek Ztracený, Ewa Farna a skupina Chinaski.

Ocenění plná emocí

Speciální moment večera patřil Jiřímu Suchému, ikoně české kultury, který si odnesl speciální cenu a sošku od výtvarníka Václava Česáka. Jeho příspěvek k českému umění je neocenitelný, a toto uznání přišlo z rukou jeho rodného města.

Hudební pecky roku

Večer byl plný hudebních překvapení. Marek Ztracený si udržel prvenství v anketě Žebřík mezi zpěváky, a to již několik let v řadě, zatímco Ewa Farna obhájila své prvenství mezi zpěvačkami. Kapela Chinaski si odnesla vítězství v kategorii kapel, což byl krásný dárek k jejich 30. výročí na hudební scéně.

Ewa Farna

Příběhy, které dojímají

Pozornost si zaslouží i ocenění skladby zesnulých umělců. David Stypka a Miroslav Žbirka, oba nás opustili v roce 2021, ale jejich hudba žije dál. Stypkova píseň “Nebreč”, kterou dokončili jeho přátelé, získala ocenění za nejlepší skladbu i videoklip.

Stypkova píseň “Nebreč”, kterou dokončili jeho přátelé, získala ocenění za nejlepší skladbu i videoklip.

Noc plná hvězd

Šestihodinový program nabídl živá vystoupení, která zahrnovala Terezu Balonovou, Michala Hrůzu a skupinu Jamaron. Vyvrcholením byl koncert Jiřího Suchého s Orchestrem Divadla Semafor, který ukázal, že hudba nemá věkové omezení. Chinaski si pak připsali svůj letošní první koncert jako vítězové.

Chinaski a jejich novinka Mám chuť zlobit. Kapela zvítězila v anketě Žebřík

Společně pro hudbu

Organizátorem večera byl magazín iReport, který dokázal opět přivést do Plzně přes tisíc platících diváků a hostů. Dvoukolové hlasování, které rozhodlo o vítězích, ukázalo, že o hudbu je v Česku obrovský zájem. Tohoto večera se zúčastnily tisíce fanoušků, což dokazuje, že hudba je nejen umění, ale i spojovací most mezi lidmi.

K TÉMATU  Kouzelné účinky hudby. Její poslech dokáže zvednout náladu i povzbudit při práci. Každý typ melodie povzbudí jinou činnost

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Vše, co zatím víme o 3. sérii „A jak to bylo dál“

Známe vítěze Cen Anděl: Nejlepší album má kapela November 2nd, bodovali i Anna K., David Koller a Viktor Sheen. Podívej se na výsledky

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Slovo antikoncepce zahrnuje všechny metody, které mají ochránit před neplánovaným těhotenstvím. Existuje přitom mnoho druhů, které nejsou stejně spolehlivé. Které to jsou a proč?
První snímek princezny Kate po její léčbě vyvolává rozruch. Může fotka z oblíbeného obchodu utišit vlnu spekulací a konspirací?
Praní prádla je každotýdenní činnost, ke které se musí přistoupit. Koše totiž začínají přetékávat a člověk najednou nemá, co na sebe. Je proto klíčové, abychom našemu použitému oblečení zase vdechli nový život. Jenže jak k praní prádla přistupovat? 
Otevřete se předpovědi pro svůj životní kompas v roce 2024. "Co vám hvězdy předpovídají v novém roce" je průvodce vaším osudem podle astrologie. Od lásky po kariéru a osobní růst, objevte, jak se konstelace planet postaví do vaší přízně a jak můžete využít jejich vliv pro úspěch a štěstí v nadcházejícím roce. Připravte se na dobrodružnou cestu za hvězdami, kde vás čekají překvapení a nové možnosti.
Potřebujete inspiraci ke cvičení? Tahle kočka ví, co udělat pro svoje zdraví, ale zároveň se u toho moc nenadřít. Krátké tréninkové video vám napoví!
Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.
Split je druhým největším městem v Chorvatsku a každoročně láká mnoho turistů. Toto místo spojuje dávné krásy historie s moderním způsobem života. Čekají vás zde krásné památky, skvělé jídlo a mnoho zajímavostí, které byste si neměli nechat ujít.
Každý z nás chceme, aby nám potraviny doma co nejdéle vydržely – a pokud možno v tom nejčerstvějším stavu. Obzvláště při nárůstu cen, který v poslední době zažíváme, nikdo nechce zbytečně plýtvat a vyhazovat rychle se kazící jídlo.
Body, které souvisí s orgány v našem těle, najdeme na našich nohou, rukou, i po celém těle. Pomocí jejich stimulace si jednoduše pomůžete od zdravotních potíží. Pojďte je najít společně s námi!
Už jste někdy slyšeli o ASMR? O technice, která vám díky souboru zvuků dopřeje příjemný pocit uvolnění, relaxace a pomůže vám rychleji usnout? Pokud ještě ne, lepší pozdě než vůbec. Mrkněte, v čem spočívá její tajemství. A proč jí propadlo tolik lidí.
Suchý šampon je typ vlasového přípravku, který omezuje mastnotu a nečistoty ve vlasech. Na rozdíl od mokrých šamponů a kondicionérů lze suchý šampon nanášet na vlasy, když jsou suché – a právě odtud získal svůj název. Suchý šampon není nutné z vlasů vymývat a obvykle se nanáší na temeno hlavy a další oblasti, kde se může viditelně hromadit olej a lesk.
Věděli jste, že oblečení může dost závažně poškodit zdraví? Možná si vybíráte oblečení jenom podle barvy, střihu nebo materiálu, ale ne vždycky jsou to ta správná kritéria. Někdy je dobré se zajímat i o to, zdali neobsahuje toxické látky.

Výběr článků

Máte doma předškolní dítě a obáváte se, zda zvládne zápis na základní školu? Nestrachujte se, připravili jsme pro vás menší tahák, jak vaše dítko na tuto událost nachystat. Vašemu malému prvňáčkovi to jistě pomůže. Ale neotálejte, zápisy jsou již za dveřmi.
Vlastnímu dýchání obvykle nevěnujeme pozornost. Pravdou však je, že bez něj by naše tělo fungovalo jen několik minut, a že jeho kvalita v mnoha ohledech ovlivňuje naše zdraví i celkové rozpoložení.
Stříbrný náhrdelník je více než jen krásný. V tomto blogu najdete všechny výhody nošení stříbrného náhrdelníku. Hledáte nový náhrdelník, který byste přidaly do své šperkové kolekce, a zvažujete stříbro? Děláte skvělou volbu. Náhrdelníky ze stříbra jsou krásné, odolné a nestojí jmění. Jsou také hypoalergenní a snadno se udržují na rozdíl od mnoha jiných drahých kovů. Stříbrné náhrdelníky jsou univerzální a dostupné v široké škále stylů. Takže ať už hledáte něco elegantního, nebo dáváte přednost roztomilému a hravému vzhledu, určitě najdete ten pravý stříbrný náhrdelník pro vás. Chcete více podrobností o všech výhodách tohoto úžasného kovu?

Nepřehlédněte

Vánoční stromek získává ve většině českých domácností jednou ročně opravdu výraznou roli, protože obzvláště pro naše nejmenší je symbolem splněných přání a naděje. Je tedy potřebné jeho výběru věnovat patřičnou pozornost. Jak vybrat vánoční stromek, aby byl dokonalou ozdobou jakéhokoli prostoru, najdete v následujících řádcích.
Hledáte efektivní a zároveň chutnou dietu, která vám bude vyhovovat? V současné době je na vzestupu dieta, která tyto podmínky splňuje, jaká?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek