Zde může být vaše reklama.

To se nepovedlo Fotbalisté SK Sigma prohráli ve Zlíně

Fotbalisté SK Sigma prohráli ve Zlíně

foto: Petr Pelíšek

06. 04. 2024 - 16:57

Ve 27. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc derby ve Zlíně. Svěřenci trenéra Jiřího Saňáka převedli opět marný výkon a soupeři hrajícímu o záchranu podlehli dva tři. Hanáci prohráli třetí utkání v řadě.

V olomoucké sestavě chybělo hned několik hráčů. V rekonvalescenci jsou Jan Navrátil a Antonín Růsek, na marodce Vít Beneš a Matúš Macík. V nominaci na zápas scházeli Vojtěch Křišťál, Jakub Elbel, Yunusa Muritala, Moses Amasi, Ola Dele, Jan Fortelný, Denis Ventúra a Denis Kramář. Chytal Tadeáš Stoppen, do sestavy se vrátili Jakub Pokorný, Lukáš Vraštil a Jan Vodháněl, kteří minulý víkend pauzírovali vzhledem ke stopce za karty. Do základní jedenáctky se podruhé na jaře dostal záložník Jiří Spáčil.

Sigma začala dobře. Už ve 2. minutě střílel Zorvan, jeho pokus k pravé tyčce brankář Dostál vyrazil, následná hlavička Juliše nebyla přesná a navíc z ofsajdu. O dvě minuty později byla bomba Pokorného zblokována Simerským na roh. Domácí kontrovali v 7. minutě, ale brankář Stoppen neměl se střelu zdálky žádnou potíž. V 10. minutě hledal Juliš před bránou Breiteho, ale ten na míč ve skluzu nedosáhl. Za další dvě minuty zakončil zpoza šestnáctky Vodháněl, mířil však jen do středu brány, kde byl nachystaný gólman. Jinak byla v této fázi zápasu aktivnější Sigma, Zlín jen čekal vzadu, co se bude dít a jestli náhodou nebude nějaký brejk. Jenže zhruba po dvaceti minutách Hanáci lehce vyklidili pole a domácí začali trošku zlobit. Ale nějaké větší brankové příležitosti k vidění nebyly. Deset minut před přestávkou Sigma propadal v defenzivě, Slončík měl dostatek prostoru ke střele a brankář Stoppen se po míči natahoval marně. A Zlín vedl. Do poločasové přestávky už se pak hostům nepovedlo slušně dohrát ani jednu akci.

Do druhé půlky šla Sigma bez změn v sestavě, přestože ofenzivní hráči v prvních pětačtyřiceti minutách nepředvedli skoro nic. A to také platilo po změně stran. V 55. minutě Sigma dostala druhou branku, po přímém kopu Černín přetlačil Nováka a skóroval hlavou. Po hodině hry trenér Saňák poslal do hry tři ofenzivní hráče. Byli to Pospíšil, Zifčák a Singhateh. Jenže to bylo k ničemu. Po kiksu Nováka šli domácí do útoku. První šanci ještě brankář Stoppen zmařil, ale na dorážku Slončíka už neměl. Vzápětí přes jalovou olomouckou defenzivu zakončoval Slončík, Stoppen opět Sigmu podržel. V 70. minutě pak Stoppen vyrazil i ránu Bartošáka. Času i pak bylo ještě dost, ale hra Sigmy spíše připomála chaos, než fotbal. V 74. minutě měl šanci snížit Uriča, brankář Dostál vyrazil na roh. Osm minut před koncem hrál Pidro rukou ve vápně a po studiu VAR odpískal rozhodčí pokutový kop. A hosté snížili. Na kontakt pak šli v nastaveném čase, trefil se Pospíšil, ale to už bylo na zvrat pozdě.

FC Zlín – SK Sigma Olomouc 3:2 (1:0)

Branky: 36. a 66. Slončík, 55. Černín – 83. (pen.) Singhateh, 90+3 Pospíšil. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Hrabovský. ŽK: Bartošák - Vraštil. Diváci: 3021.

Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Černín, Pidro (92. Čelůstka) – Vukadinovič (76. González), Bartošák, Slončík (85. Didiba), Bužek, Fantiš (92. Kolář) – Schánělec (76. Tkáč). Trenér Bronislav Červenka.
SK Sigma: Stoppen – Pokorný, Vraštil, Novák (68. F. Uriča) – Chvátal, Spáčil (61. Pospíšil), Breite, Zorvan (61. Zifčák), Sláma (61. Singhateh) – Vodháněl, Juliš (79. Langer). Trenér Jiří Saňák.

Další články