Hlavní obsah

Další incident opilého strážce zákona. Policista se měl porvat na pelhřimovské diskotéce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) prověřuje incident v Horní Cerekvi na Pelhřimovsku. Policista v civilu se tam údajně popral na diskotéce, napsal v sobotu server Jihlavská drbna. Touto záležitostí se zabýváme, uvedla taktéž v sobotu mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Více podle ní v tuto chvíli nelze sdělit. Jedná se už o druhý podobný incident v poslední době, kterým se inspekce zabývá. V únoru opilý policista, který mezitím skončil mimo službu, v Praze napadl 19letou dívku. Video z napadení se hojně šířilo na sociálních sítích.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle Jihlavské drbny se potyčka udála v sobotu 30. března v kulturním domě na akci Legendy diskoték. Web uvedl, že redakci na případ upozornil svědek, který si přál zůstat v anonymitě. Policista, který přišel v civilu, se podle něj opil, popral a napadl několik lidí, oháněl se údajně služebním průkazem. Podle jednoho z organizátorů se potyčka stala pozdě v noci venku.

Starosta města Milan Kunst (nestraník) v sobotu řekl, že se této akce také zúčastnil, ale u zmiňovaného incidentu nebyl. „Takže k tomu asi můžu jen těžko něco říci,“ uvedl. Mluvil s jednou dívkou, která řekla, že ji někdo zatáhl za vlasy a srazil na zem.

Mluvčí krajské policie Dana Čírtková v sobotu uvedla, že záležitost nemůže komentovat, protože ji převzala k prověřování GIBS.

Opilému policistovi může hrozit vyšší trest. Zranění jedné z dívek je vážnější

Krimi

Za poslední měsíce už druhý případ opilého policisty

GIBS se také nadále zabývá incidentem z letošního února, při kterém opilý policista napadl na pražském Smíchově 19letou dívku, která skončila v nemocnici.

Podle svědků incidentu přitom měl policista, který se podle všeho s partnerkou, rovněž strážkyní zákona, vracel z policejního plesu na Žofíně, napadnout i další lidi. Inspekce přitom prověřuje i partnerku. Zatímco policista tehdy nadýchal 2,6 promile, jeho družka 1,6.

Na záběrech z napadení, které se začaly šířit na sociálních sítích v březnu, je mimo jiné vidět, jak policista klečící dívku chytil za vlasy a vší silou ji zatáhl svým směrem do silnice. Dívka pak zůstala ležet. Vzhledem k jejímu vážnějšímu zranění policistovi hrozí i vyšší trest za ublížení na zdraví ve výši dva roky až osm let. Možné je i překvalifikování na trestný čin těžkého ublížení na zdraví, kde trestní sazba činí tři až deset let.

Pražský policista, který namol opilý rozpoutal násilí, skončil mimo službu

Krimi

Výběr článků

Načítám