Sleduj nás

Pouze blázen zůstane otrokem UFC, říká bývalý šampion, který se konečně těší vřelému zacházení

Pouze blázen zůstane otrokem UFC, říká bývalý šampion, který se konečně těší vřelému zacházeníFOTO: UFC

UFC je sice MMA Ligou mistrů, ale že by si své zápasníky nějak hýčkalo, to se zrovna říct také nedá.

Proti UFC se v posledních měsících postavilo mnoho známých bojovníků. Jen namátkou můžeme zmínit Cris Cyborg, Coreyho Andersona, ale i Božího vojáka Yoela Romera. Tito všichni si, a není to tak dávno, stěžovali, že Dana White se svými ikonami nezachází zrovna nejlépe. A co je vůbec nejhorší, pouze prý využívá vašeho jména, aniž by vám to nějak (finančně) vrátil.

Nově se k této skupině nespokojených bojovníků přidal i bývalý šampion střední váhy Luke Rockhold. Ten po vzájemné dohodě s UFC loni na jaře ukončil spolupráci, díky čemuž se mohl „na stará kolena“ vydat do Bare Knuckle FC, kde se konají boxerské zápasy bez rukavic.


Hned první souboj zde si Luke nemohl vynachválit. Jednak se postavil proti atraktivnímu soupeři Mikeovi Perrymu, ale především dostal dobře zaplaceno. A na vrchol toho všeho se s ním zachází jako v rukavičkách. Konečně si jeho služeb někdo váží. Div mu až neukápla slzička.

„Upřímně jsem ani netušil, že se takového zacházení ještě někdy dočkám. Když jste tak dlouho v UFC, navyknete si na tamní podmínky a jisté věci vám už ani nepřijdou divné. I když jsem zápasník a na drsnější podmínky jsem zvyklý, tak je prostě milé, když někdo ocení vaše kvality, vaše úspěchy a vaš obecně jako člověka,“ těšilo Rockholda.


„V BKFC jsem se konečně dočkal spravedlivého zacházení. I příjmy jsou tu rozděleny spravedlivě. Na částku za zápas si nemohu stěžovat. Vše je tak, jak má být. A mě jenom mrzí, že to lidi nevidí. UFC je značka, která vydělává na vás, nikoliv vy na ní. V UFC vás využívají a sdírají. Vydělávají miliony a vám vyplácí jen zanedbatelnou část, je to ostuda,“ nebral si servítky.

„Přestaňte dělat všechno, co si Dana White usmyslí, jen proto, abyste se mohli nazývat bojovníky z UFC. Pouze blázni, jako je například Sean Strickland, budou otrockými psy po zbytek svého života,“ řekl Rockhold v Just Scrap radiu.


Další články