Menu
Přihlásit se

Ve věku 75 let po dlouhé nemoci zemřel poslanec SPD a kandidát na prezidenta v roce 2023 Jaroslav Bašta. V pondělí o tom informovala mluvčí hnutí Barbora Šťastná.

ČTK/Red
Publikováno 08/04/2024
Doba čtení < 1 min.
Jaroslav Bašta. Zdroj: Profimedia

Bašta byl v nemocnici ve vážném stavu. Zhruba od poloviny května se ze schůzí Sněmovny omlouval ze zdravotních důvodů.

Poslancem SPD byl Jaroslav Bašta od roku 2021, v roce 1996 byl zvolen poslancem za ČSSD. Řadu let působil jako český velvyslanec v Rusku a na Ukrajině. Byl také ministrem bez portfeje ve vládě Miloše Zemana.

Zatím posledním poslancem, který zemřel během svého mandátu, byl v březnu 2021 poslanec ODS Jiří Ventruba, jenž byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19.

Baštu by měl ve Sněmovně nahradit správní ředitel chvaletické elektrárny Marcel Dlask.

Komentáře (4)

  1. Dnes fungují sekundové šoty a hezké fotky jako blběna se rozběhla v nových teniskách nebo guma jede na motorce. Co na tom, že jel do Německa navrhnout zrušení veta nebo kolaborovat na výročí okupace 15.3.? To už ve zprávách naší vyvážené státní televize chybí.

    J. Bašta měl dobré postřehy a články, ale chyběl marketing. Snad se kyvadlo otáčí. Zemřel v den, kdy na Slovensku vyhrál Pelle, co vyhrožoval mírem. Chciválek Bruselan Ivan výrazně prohrál přes podporu EU, masírku médií a neomezené možnosti marketingu.

    Věčný mír, Jaroslave! A nám mír na Ukrajině.

  2. Pana Bašty jsem si vážil, dokázal jsem si ho představit jako našeho presidenta a dal jsem mu svůj hlas. Čest jeho památce

Napsat komentář