8. 4. 2024

Novinka pod lupou: Lež na pláži (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Lež na pláži
Žánr rodinný, romantický, komedie
Stanice Prima
Premiéra 1. 4. 2024
Vysílání pondělky
Na CZ streamech Prima+
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Gabriel, Štěpán a Hynek, tři mladí ajťáci z Prahy, jsou na útěku před všemocným mafiánským kmotrem. Azyl najdou v hotelu na chorvatském pobřeží, kde se ubytují pod falešnými jmény. Adéla, dcera českého majitele hotelu, sem přijíždí tak jako každý rok na prázdniny. Mezi Adélou a Gabrielem to poprvé zajiskří, ale kluci vědí, že stejně jedou ráno dál. Druhý den se však ukáže, že to bude jinak…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pod hrozbou lobotomie jsem se obětoval a pustil se do toho. A výsledek? Zatím mi IQ ještě nekleslo tolik, abych o tom nedokázal ani napsat. Problém je, že to je nijaký. Není to ani tak blbý, aby si z toho člověk mohl dělat legraci jako z Elišky a Damiána. Je to prostě nijaký.

I když první scéna by nejednoho mohla odradit. Jsou v ní Češi v sandálech a tílku, otvírání plechovkového piva, krkání a nechybí ani zvracení.

  • něco se točilo opravdu v Chorvatsku
  • a měli s sebou dron
  • a nemá to děsnou kameru jak ZOO
  • neokoukané tváře
  • debilní zvraty a blbý fóry
  • klišé navršené na klišé
  • vůbec žádný důvod se koukat dál
20 %
Mé hodnocení
Fruiko

Typičtí Češi na dovolené. Vzpomíná si, jak jsme měli v Egyptě schůzku s delegátem a ženská, která byla už na letišti v Praze totálně ožralá, tam hlasitě vyřvávala, jak je možné, že nemá přístup k bazénovému baru… přitom my jsme byli jediní z celé té 20členné skupiny, kteří si pár tisíc připlatili za lepší část hotelu s lepším ubytkem, lepšími službami a právě přístupem do všech restaurací a barů. To je tak, když někdo nečte pokyny a očekává velkou parádu ideálně zadarmo.

Každopádně jo, já jsem věčný dovolenkář a většinou jezdíme s cestovkou, takže i když konkrétně v Chorvatsku jsme nebyli, tak mi tyhle scénky byly docela dost povědomé. Ale i tak to bylo dost přitažené za vlasy. Ta delegátka byla na pěst, nechápu, jak tak neschopný člověk může mít pořád práci, ta neudělala správně vůbec nic.

Jinak jsem se ještě nesetkala s tím, že v zahraničí přijedu do hotelu, kde jsou jen samí Češi (majitelé, zaměstnanci), tak nevím, jak moc je to reálné, ale jak říkám, v Chorvatsku jsem zatím nebyla, takže možná je to tam neojedinělá, možná i běžná praxe. Aspoň nemuseli řešit nějaké komplikované dorozumívání s krajany nebo dokonce titulky, to by cílová divácká skupina asi jen těžko překousávala.

Abych nežrala, tak všechny mozkové buňky mi z toho neodumřely. Asi je to tím, že fakt miluju dovolené, zvlášť u moře, a seriály s podobnou tematikou budou mít v mém srdíčku vždy speciální místo. Takže sice dál koukat nebudu, ale první díl jsem přežila bez újmy na zdraví.

  • téma dovolené
  • otec – majitel hotelu je sympaťák
  • opravdu ukazuje typické chování Čechů na dovolené
  • dějová linka se třemi kluky mě nebavila ani trošku
  • nečekejte žádné komplikované dějové zápletky
  • postavy toho příliš nenabízí
  • delegátka je zralá na vyhazov
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Deaneira

Deaneira

No myslím si, že Fruiko to trefil úplně přesně. Opravdu cením ty plusy 😁🤭. Ne jen prostě další kravina co...
před 4 týdny
Další články k tématu