Endrick bude Palmeiras opouštět jako král. Budoucí útočník Realu je podepsán pod třemi trofejemi v řadě

Endrick bude Palmeiras opouštět jako král. Budoucí útočník Realu je podepsán pod třemi trofejemi v řadě

Brazilský talent Endrick získal s Palmeiras další titul, než v létě zamíří do Realu Madrid. Sedmnáctiletý útočník pomohl týmu vyhrát potřetí v řadě nejvyšší soutěž státu Sao Paulo. Trofej se spoluhráči v Campeonato Paulista slavil i vloni, podílel se také na triumfech v brazilské lize v letech 2022 a 2023.

Palmeiras si titul zajistili nedělní výhrou 2:0 v odvetě nad místními rivaly ze Santosu. Endrick, jenž se v březnu blýskl dvěma góly v přípravných zápasech brazilské reprezentace, si v prvním poločase vykoledoval penaltu, z níž poslal jeho tým do vedení Raphael Veiga. Ve druhém poločase o triumfu rozhodl Aníbal Moreno. Santos vyhrál první zápas 1:0.

Je to zvláštní manželství tří stran, nevím, jak to dopadne, přiznává Calzona. Pokračování v Neapoli neočekává

V dresu Palmeiras nyní Endricka čekají poslední dva měsíce. Real Madrid si jeho služby pojistil už v prosinci 2022, podle dohody s hráčem, jeho rodiči i brazilským klubem ale k přestupu dojde až letos v červenci, kdy bude Endrick plnoletý.

MANCHESTER CITY SI PLÁCL S AMERICKÝM SUPERTALENTEM. MUSÍ SI NA NĚJ ALE JEŠTĚ HODNĚ DLOUHO POČKAT

Při březnových přípravných duelech Brazílie s Anglií a Španělskem prý na jeho příchod na San Bernabéu přišla často řeč. "Vini Jr. a Rodrygo se mě ptali, kdy přijedu. Taky Lucas Paquetá a Bruno Guimaraes, všichni se ptali, kdy přijdu do Madridu," řekl Endrick. "Vím že brzy odejdu, ale hlavou jsem pořád tady. Palmeiras je klub, který mi věřil, když jsem ještě za sebou nic neměl. Tenhle titul je pro všechny v Palmeiras, zaměstnance i fanoušky," dodal.