Zoufalý otec cestoval přes půl světa, aby zabránil adopci své dcery. Reakce jeho partnerky mu zlomila srdce

Jednatřicetiletá Liv Pavlova ve středu 3. března oznámila, že si rozmyslela své přání dát novorozenou dceru Anu Rose k adopci. Na svém účtu na Instagramu zveřejnila tři fotografie, na nichž je zachycena se svým bývalým australským přítelem a otcem Any Rose Danielem Gautem, který vážil cestu až do USA, aby adopci zabránil. V příspěvku na Instagramu Liv prohlásila, že svou dceru miluje. „Myslela jsem si, že nejsem připravená být matkou. Že se nejdřív musím stát někým, kdo dokáže být matkou, a pak teprve budu ‚připravená‘. Ach, jak jsem se mýlila! To, že jsem se stala matkou, mě naučilo, že jsem na to dokonale připravená,“ uvedla Liz v dalším příspěvku.

Pár se seznámil na začátku roku 2023 na dovolené v San Francisku. Těsně před porodem však Liv odjela z australského Sydney, kde s Danielem žili, do svého rodného města Austinu v americkém Tennessee. Jejich vztah v té době údajně nefungoval. Kvůli tomu se dala dohromady se svým bývalým přítelem. Danielovi řekla, že pokud nepřijede do USA, dá svou dceru, kterou v té době čekala, k adopci. Daniel neváhal a založil crowdfundingovou kampaň, aby vybral peníze na cestu do Texasu.

Po podpoře mnoha cizích lidí se Daniel vydal na 15hodinový let do USA, aby byl přítomen narození Any Rose. Liv porodila během Danielova letu. Krátce po příletu do USA se Daniel snažil být součástí života svého dítěte, ale dozvěděl se, že Liz chce být její hlavní pečovatelkou. „Mám zlomené srdce a cítím prázdnotu. Liv si to rozmyslela a chce si Anu nechat ve Státech a být její hlavní pečovatelkou,“ napsal Daniel v pondělí 1. dubna na Instagram.

Podle posledních Liziných příspěvků na sociálních sítích to však vypadá, že Ana Rose bude mít v životě oba biologické rodiče. Ve středu 3. dubna Liv zveřejnila další příspěvek, v němž uvedla, že Daniel je po pobytu v USA zpět v Austrálii, ale pracují na tom, aby byli oba opatrovníky jejich dcery. „Když se Ana narodila, uvědomila jsem si, že jsem měla traumatickou reakci na těhotenství,“ vysvětluje Liv své rozhodnutí dát dceru k adopci, které si nakonec rozmyslela.

Lidé na sociální síti se však jednohlasně postavili na stranu otce. „To dítě si zaslouží něco lepšího. Pošlete ji k otci, kterému na ní opravdu záleží,“ uvedl jeden z komentátorů. „Sleduji tento případ od začátku a doufám, že se otec stane hlavním opatrovníkem,“ dodal další.

Zdroj: topky.sk, titulní obrázek: Pixabay.com/predvopredvo