Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co se to děje?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Macháček

O slovenském prezidentu rozhodnuto.

Článek

Na novinkách jsem objevil anketu, jak by Češi hlasovali ve slovenských prezidentských volbách. Přes 63 % z nich by volilo Pellegriniho. Nestačím se divit!

Pellegriniho voliči na Slovensku a bohužel i u nás patrně zapomněli na rok 2018. Na vraždu Kuciaka a Kušnírové za předsednictví Fica, který je opět slovenským premiérem.

Všichni předpokládali, že prezidentské volby na Slovensku vyhraje Ivan Korčok. Já věděl na 100%, že to je nesmysl. Bylo mi totiž jasné, že 12 % voličů ruského agenta Harabina svůj hlas panu Korčokovi nedá.

Tandem Fico-Pellegrini je definitivně ukotven a důsledky se časem objeví. A k nějakému optimismu nevidím žádný důvod. Jen doufám, že slovenská opozice nedopustí, aby se Slovensko stalo součástí Ruské federace, což se se současnou slovenskou vládní garniturou jeví jako reálná možnost i přes tvrzení těchto politiků o pevném zakotvení Slovenska v evropských strukturách a v NATO. Naskýtá se vtíravá otázka: Jak dlouho se toto „pevné zakotvení“ udrží?

Ještě jednu tezi si neodpustím: naši bojovníci za mír „za každou cenu“ si neuvědomují, že přestat podporovat Ukrajinu, je pro Putina výhra na celé čáře. Napadne-li tedy nějaký stát jiný svrchovaný stát, je třeba napadenému nijak nepomáhat. V zájmu míru. Geniální strategie! Putin prohlásil, že nehodlá napadnout Polsko, Pobaltí, Česko… Totéž tvrdil o Ukrajině. Takže začínám mít docela strach. Tak, vážení obhájci „míru za každou cenu“, co uděláte v případě, že se Rus pustí i do nás? Odevzdáte mu republiku, protože jakoukoliv pomoc zvenčí vaše rétorika odmítá, a vrátíte nás zpět do náručí jakési ve středověku či v prvobytně pospolné společnosti zamrzlé země, kde vrcholem demokracie je právo silnějšího?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám