Inspirace

Palác inspirovaný dunou: Návrh dechberoucího paláce na smyšlené planetě Arrakis

Od   | 

Hluboko v srdci pouště Arrakis najdeme dechberoucí palác, který naprosto ztotožňuje ducha této tajemné a smyšlené planety. NK INTERIOR Design Studio opravdu popustilo uzdu fantazii a navrhlo projekt monumentální stavby vytvořené z pískovce a kovových konstrukcí.

Palác musí být maximálně odolný vůči pouštnímu počasí.
Zdroj: NK INTERIOR Design Studio

Návrh paláce představují materiály, které jsou maximálně kvalitní a pevné tak, aby odolaly i těm nejsilnějším a nejprudším písečným bouřím. Zároveň tento fiktivní palác musí být dokonale izolovaný, aby během chladných pouštních nocí udržel teplo a naopak během horkého dne obyvatele ochladil. 

Palác má odrážet ducha Fremenů. Zdroj: NK INTERIOR Design Studio

Koncept paláce má odrážet ducha Fremenů a je inspirován přírodní silou Arrakis – tedy pouští. Návrh stavby se tak pyšní obrovskými písečnými oblouky a nejrůznějšími labyrintovými chodbami, díky kterým se obyvatelé mohou po komplexu rychle a jednoduše pohybovat. 

 

Kam pro pohovky s italským designem?

 

Palác má sloužit nejen jako velitelství pro válečníky planety, kde mohou připravovat strategie na bitvu a kde mají být shromážděny všechny pokročilé technologie a zbraně, ale zároveň některé části paláce mají sloužit jako domov či rezidence pro císařskou rodinu. 

Sloužit má nejen jako základna pro bojovníky planety, ale i jako domov pro císařskou rodinu.
Zdroj: NK INTERIOR Design Studio

Tento architektonický koncept od NK INTERIOR odráží nejen praktické potřeby obyvatel planety Arrakis, ale také vytváří dojem vznešenosti a mystiky Duny. Projekt Arrakis paláce evokuje dobrodružství, ale zároveň ztělesňuje prvky krásy a důstojnosti charakteristické pro císařský dvůr.

Pískové oblouky a labyrint – právě to je palác Arrakis. Zdroj: NK INTERIOR Design Studio

 

Fotogalerie:

 

Elegantní pohovka Euforia: Nejprodávanější model od Natuzzi Italia

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login