Snažím se od toho mít odstup a moc to nešlukovat, hodnotí Bára Divišová moderování politických debat

9. duben 2024

„Jsem exhibicionistka a pozornost mi dělá dobře. Dnes ale už méně, protože cítím větší zodpovědnost za svůj výkon. Paradoxně mi vyhovuje, když na diváky nevidím,“ přiznává moderátorka. Zvládla by ještě piruetu? Kdy začala s novinařinou? Co jí dalo studium? Co ji inspiruje? Který příběh nominovaný na Cenu Michala Velíška ji zasáhl? A jaké jsou její osobní zkušenosti s domácím násilím?

„Nejvíc nervózní jsem byla před volbami v roce 2021, kdy jsem moderovala předvolební debatu. To je přesně ta zodpovědnost, kdy dostávám pod tlak samu sebe,“ prozrazuje novinářka Bára Divišová.

Do politického světa vidí víc než většina lidí. „Politici si nemají co vyčítat. Ať už na jedné či na druhé straně. Snažím se od toho mít odstup a moc to nešlukovat. Deprese z toho nemám.“

Bára Divišová je spojená s Cenou Michala Velíška, střihače TV Nova, který byl v roce 2005 zavražděn na pražském Karlově náměstí, když se zastal napadené ženy.

„S jeho ženou Ivou Velíškovou a Valentýnou, která byla tehdy v kočárku a ze které je dnes dospělá žena, se setkáváme. I se zachráněnou Eliškou. Vybíráme a diskutujeme o nominovaných a setkáváme si i při předávání. Je to rok co rok citlivý moment,“ uzavírá moderátorka a novinářka Bára Divišová v Blízkých setkáních.   

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související