Aneta Langerová svatbu ani děti momentálně neplánuje. Za manželství pro všechny ale bojuje

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Aneta Langerova
Zdroj: Profimedia

Stala se slavnou díky vítězství v první řadě soutěže Česko hledá SuperStar. Aneta Langerová už před lety přiznala, že se jí líbí ženy. Ačkoli o svém vztahu na veřejnosti příliš nemluví, snaží se být zároveň upřímná k fanouškům. Když na nějaké otázky dojde, rozhodně nic netají. Jak to vidí do budoucna s dětmi či svatbou?

„Jsem určitě pro, aby se lidé stejného pohlaví mohli normálně vzít i se všemi náležitostmi, které z toho vyplývají, ale jde o to, jestli na to budeme čekat dalších X let,“ uvedla už v roce 2022 ohledně otázky týkající se manželství pro všechny.

V současné době nic neplánuje

Před dvěma lety řekla, že rozhodně bojuje za možnost, aby se homosexuální páry mohly brát stejně jako heterosexuální dvojice. Doplnila tehdy, že ona sama s partnerkou ke svatbě prozatím blízko nemají.

A na tom se nic nezměnilo ani nyní. A neplánuje prý v současné době ani děti.

„Mně samotné manželství nikdy tak podstatné nepřipadalo. Nemám pocit, že bych si někoho musela vzít, abych ho měla ráda. Zároveň ale rozumím párům, které ho vnímají jako důležitý projev partnerské důvěry, nebo už dokonce mají děti, a manželství jim tak může poskytnout i jistoty a bezpečí,“ vysvětluje v rozhovoru pro Magazín Aktuálně.

Proč ne?

Aneta skutečnost, že si někdy partnerku vezme, nevylučuje. V roce 2018 řekla, že to je jedna z možností, pokud by se na tom společně dohodly. Není to pro ni ale něco, co by řešila předně a bylo to pro ni důležité.

Mnohem podstatnější pro ni je, aby měli homosexuální jedinci stejná práva a aby politici konečně s celou situací něco udělali. V tomto ohledu se nicméně stejně vyjádřila už před lety a dodnes se na celé věci nic nezměnilo. To ji podle jejích slov mrzí a doufá, že ke změnám nakonec přece jen dojde.

Zdroj: Blesk, Aha!, Magazín Aktuálně

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články