Holky z naší školky vydělaly Vágnerovi na barák, popsal Hložek. Z knihy neviděl ani korunu

Zpěvák Stanislav Hložek v talkshow 7 pádů Honzy Dědka prozradil, že píseň Holky z naší školky, kterou nazpíval s Petrem Kotvaldem, vydělala skladateli Karlu Vágnerovi na barák. Věnuje se i psaní knih, za tu první ale nedostal ani korunu. „Vydavatelství nás ošulilo,“ postěžoval si.

Hudebníka Stanislava Hložka si posluchači zamilovali zejména díky hitu Holky z naší školky, který nazpíval s Petrem Kotvaldem. Desky se prodalo více než 1,3 milionu kusů a dodnes vydělává.

ČTĚTE TAKÉ: Velký návrat slavného seriálu Akta X? Scullyovou bych si zase zahrála, překvapila Andersonová

„Kolik to je, by nám přesně řekl Karel Vágner, který je autorem hudby a chodí mu výpisy z OSA, mně ne,“ vysvětlil Hložek v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Díky úspěchu skladby si prý mohl Vágner postavit i barák a Hložkovi s Kotvaldem drží u sebe místo. „Je to kamarád. Řekl mi: ‚Stando, kdyby došlo k nejhoršímu a vyhodili tě z domu, máš kam jít, máš u mě jeden pokoj. Druhý má Kotvald‘,“ citoval ho Hložek známý také pro píseň Můj čas, kterou nazpíval s Hanou Zagorovou.

Vydavatelství mu nezaplatilo

Hložek si v životě prošel i řadou krušných momentů. Před pěti lety šla do prodeje jeho kniha, dosud však z ní neviděl ani korunu. „Vydavatelství nás ošulilo,“ pronesl muzikant. Nyní plánuje vydat další, jenže kvůli té předchozí nastaly komplikace. „Vydavatelství zjistilo, že první je pořád ještě na trhu a chce udělat další náklad. Teď co s tím?“ pronesl.

V září čeká Hložka oslava významného životního jubilea. Bude mu totiž 70 let. Narozeniny plánuje oslavit společně se svými fanoušky, a to koncertem. „V den mých narozenin, 16. září, budu mít Lucernu. Lístky se začnou prodávat na můj svátek 7. května,“ pochlubil se.

Kromě Stanislava Hložka si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla herečku Olgu "Háta" Želenskou, herce Adriana Jastrabana a herečku Bereniku Suchánkovou, dceru baviče Michala Suchánka. Premiérový díl sledujte v úterý 9. dubna ve 21:35 na Primě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nechci se vozit po slavném jméně, říká Anastázie Landová. S rodiči nyní žije Tajemstvím

Tagy: