Další UFC v Praze? Procházka zatlačil na vedení ohledně další české akce! Jakou dostal reakci?

Procházka




V návaznosti na úspěchy Jiřího Procházky, který se jako první Čech stal šampionem UFC, se samozřejmě mluvilo o další možné UFC akci v České republice nebo minimálně někde v Evropě. To, že byl Jiří šampion, však znamenalo, že by obhajoval na číslované akci, kterou by liga mistrů v srdci Evropy asi neudělala. Nabízelo se však Polsko a duel s Janem Blachowiczem, který by byl pro Evropu obrovským tahákem. BJP prý na vedení poměrně naléhal, ale dočkal se jasné odpovědi.


 

Nádhera! UFC má pro fanoušky skvělou zprávu a týká se i Jiřího Procházky

„Tohle téma jsme hodně řešili s Hunterem Campbellem, šedou eminencí, která hýbe UFC. Jiří na něj dost tlačil, s tím že je bojovat v Evropě jeho velkým přáním. Zmiňovalo se tehdy Polsko a samozřejmě Praha. Hunter, jako bývalý špičkový právník, ten nápad velice diplomaticky shodil ze stolu. Argumentoval tím, že Jirka už je natolik významný, že musí startovat na velkých číslovaných galavečerech a ty se jim absolutně nevyplatí pořádat v Praze. V Evropě míří jen na Londýn a Paříž, kde ale obsazují jiné koně, hlavně Brity samozřejmě,“ prozradil pro iSport.cz člen BJP týmu a PR specialista Matěj Kretík, že se Jiří snažil vedení přemluvit, ale bohužel dostal jasnou odpověď.

„Rozhodnutí zdůvodňoval obrovskými pořadatelskými náklady. Vždy s sebou vezou desítky až stovky pracovníků, celý ansábl,“ přidal se i kolega Michal Šauer.




  

„Přejeme si alespoň jeden z menších turnajů v Praze. Už dlouho se o něm spekuluje. Spíš z pozice fanouška doufám, že se mi zase někdy poštěstí vidět UFC v Česku,“ uzavřel Kretík s nadějí.

Bohužel to však vypadá tak, že se zatím v blízké době návratu UFC do Prahy nedočkáme. Liga mistrů totiž po pandemii stále ještě nenavštívila všechna místa, která jinak objížděla pravidelně, takže si na další případnou akci asi budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Kéž by něco dopadlo alespoň v Polsku, ale spíš to vypadá na klasický Londýn a nebo Paříž, což jsou trhy, které UFC aktivně rozvíjí. Dá se navíc očekávat, že skrze šampiona Topuriu přidá i Španělsko.




 

Kde, kdy a jak sledovat UFC 300 a duel Procházka vs Rakić?

Kdy?

Turnaj UFC Fight 300 startuje v sobotu o půlnoci s tím, že hlavní karta přijde na řadu tradičně ve 4:00. Tradičně platí zlaté pravidlo, že jeden zápas i s reklamami a podobně trvá cca 30 minut. Jiří Procházka tak půjde do boje někdy kolem 3:30 a hlavní zápas by měl přijít na řadu kolem 6 ráno.

Co?

Main Card (04:00)

Alex Pereira vs. Jamahal Hill 
Zhang Weili  vs. Yan Xiaonan 
Justin Gaethje vs. Max Holloway 
Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan
Bo Nickal vs. Cody Brundage

Prelims (00:00)

Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić
Calvin Kattar vs. Aljamain Sterling
Holly Holm vs. Kayla Harrison
Sodiq Yusuff vs. Diego Lopes
Jalin Turner vs. Renato Moicano
Jéssica Andrade vs. Marina Rodriguez
Bobby Green vs. Jim Miller
Deiveson Figueiredo vs. Cody Garbrandt

Kde?

Turnaje UFC jsou nově k vidění na programu Nova Sport 6, který vysílá hlavní kartu (i Prelims karty, pokud nastupuje nějaký CZ/SK zástupce, což nyní platí) a který naleznete například v balíčku O2 TV Sport Pack za 399 Kč na měsíc. Prelims karta bude samozřejmě k dispozici i na UFC Fight Pass platformě, kde poběží s anglickým komentářem.




1 komentář na “Další UFC v Praze? Procházka zatlačil na vedení ohledně další české akce! Jakou dostal reakci?”

  1. Pingback: VIDEO: To jsou petelice! Jiří Procházka dal pořádně zabrat běžeckému trenažéru | Shorties

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *