InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Májový koncert - Komorní sbor Ostrava

    pátek 3.5 18:00 - Gotický sál, Stará radnice, Tábor

  • Absolventský koncert Silvie Voldřichové - hoboj

    pátek 3.5 18:00 - ZUŠ Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fanoušci Motoru vypili při zápasech v Budvar aréně 140 tisíc piv a snědli 24 800 klobás

 Autor: Radek Šíma

    Autor: Radek Šíma

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na 140 tisíc vypitých piv a 24 800 zbaštěných klobás. Taková je bilance fanoušků Motoru v uplynulé extraligové sezóně při domácích zápasech v českobudějovické Budvar aréně. Potvrdili to mluvčí Budějovického Budvaru Barbora Povišerová a provozovatel českobudějovické restaurace Gerbera Lukáš Ašenbryl, který se stará o zásobování publika různými druhy pochutin.

Ohledně značky piva kvitují fandové s povděkem, že mohou vstřelené góly a následná vítězství klubu z pod Černé věže zapít oblíbeným Budvarem. V aréně se pěnivý mok ze stejnojmenného pivovaru začal točit opět loni na podzim. „Návrat Budvaru na hokej jednoznačně vítám. Jaké jiné pivo by se mělo v Budvar aréně točit? Navíc Radegast mi moc nejede," uvedl Roman Benda z Českých Budějovic. „Když je dobrá nálada, zvládnu tak pět až šest kousků. A klobása do mě taky občas nějaká padne," dodal.

Fanynka Hana Lebedová, rovněž z Českých Budějovic, toho klobásám moc nedá. Bez piva si ale zápas neumí představit. „Slyšela jsem, že je dobrá, ale nemusím. S pivem je to jiná. Někdy vypiju tři, někdy pět," sdělila.
Kromě piva, si naopak také klobásu rád dá například i Jakub Sova z Prahy. „Motoru fandím na dálku a sem se na něj dostanu málokdy. O to víc si to užívám a Budvar i klobásku si vždy řádně vychutnám," řekl českobudějovický rodák.

Na jedno utkání to je 4,5 tisíce piv a 800 klobás

Motor odehrál doma, včetně předkola play-off s Karlovými Vary a čtvrtfinále s Třincem, celkem 31 zápasů. V základní části byla přitom průměrná návštěva 6 132 diváků. S Vary v předkole to bylo o něco slabší, ale s Třincem ve čtvrtfinále bylo třikrát vyprodáno. „Když si to všechno spočítáte, vyjde vám průměrná spotřeba 4,5 tisíce piv na zápas. To jenom svědčí o tom, že naše pivo fandům opravdu chutná," podotkla Povišerová s tím, že Budvar se loni na podzim vrátil do své domovské arény po třech letech. Před tím se tu, poté co Motor postoupil do extraligy, kvůli marketingové smlouvě mezi Tipsport extraligou a BPA točil Radegast.

Počet prodaných klobás ve statistice za pivem trochu pokulhává. Je to ale samozřejmě způsobené tím, že jen málokdo si dá za zápas více než jednu. Na rozdíl od piva. „I tak jich tu ale lidi zbaštili průměrně 800 za utkání," uzavřel Ašenbryl.

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • .. 

    Reagovat

     

    Otázkou je, kolik Radegastu se vypilo loni.. To srovnání by mě zajímalo..

    Vloženo 11.4.2024 14:28:45

  • Mirisiri 

    Reagovat

     

    Klobásu si dávám, ale zásadně venku za kotlem, a tam je výborná. Piva je ale tolikrát v kelímku méně než je zdrávo.

    Vloženo 10.4.2024 23:11:18

  • Mirda 

    Reagovat

     

    Ohledně klobásy, jsem slyšel od kolegů co chodí na hokej se mnou,dost negativ.Ohledně piva je to u mne vyrovnané,rád piju Radegast,ale nevadí mi ani Budvar,ale co je nejhorší v aréně,jsou ty nekonečné fronty a neobsazené pípy,ale to by měl řešit klub s provozovatelem.

    Vloženo 10.4.2024 16:37:50

    • prostatik 

      Reagovat

       

      Dle těch front, na zimáku musí být super kvalitní a dobré i WC, tam jsou nekonečné fronty, furt. Ještě větší, než na klobásu či pivko.

      Vloženo 10.4.2024 17:13:47

      • Hahaha 

        Reagovat

         

        No vidíte, na WC nekonečné fronty, ještě větší než na klobásu a pivo, ale kolik tam vypustli fanóšové exkrementů se nedozvíme. Přitom takový zájem! :-)

        Vloženo 10.4.2024 19:15:57

  • Pavel 

    Reagovat

     

    Klobás se prodalo výrazně méně hlavně proto, že nestály za nic.
    Kvalita se v průběhu sezony zhoršila.

    Vloženo 10.4.2024 15:43:53

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace