Netflix smaže nejlepší gangsterku posledních let. Na její úspěch nedávno navázala seriálová verze

Zdroj: STX Entertainment

Netflix v březnu uvedl seriálovou gangsterku Gentlemani, která vznikla na základě úspěšného filmu Guye Ritchieho téhož názvu. Právě tomuto celovečernímu snímku, v němž hrají Matthew McConaughey a Charlie Hunnam, v polovině dubna končí na Netflixu licence a z nabídky bude odstraněný.

Po dvou Sherlocích, Králi Artušovi a Disneyho Aladinovi dal Guy Ritchie svým fanouškům to, na co čekali dlouhá léta – plnokrevnou kriminální komedii. Gentlemani se vyznačují obratnými dialogy, četnými dějovými zvraty, brilantním humorem a skutečně skvělými hereckými výkony. Ale vezměme to pěkně popořadě.

Čtěte také: Netflix brzy opustí nejlepší zombie komedie za posledních 15 let. Stojí za ní tvůrci Deadpoola

Film vypráví příběh britského drogového krále, který sní o klidu a zaslouženém důchodu. Když Mickey Pearson (Matthew McConaughey) plánuje odchod ze scény, potenciální zájemci o jeho impérium se vynořují jako hyeny čichající mršiny. Jsou mezi nimi asijští miliardáři proslulí obchodováním s heroinem a nenápadný gangster Mathew.

Ano, Guy Ritchie se v Gentlemanech skutečně vrací ke svým kořenům, ale tentokrát do svého filmu vpašoval kromě své typické pouliční drzosti i trochu hollywoodského lesku. Zavádí nás do Británie, která je brutální, plná korupce, podvodů, násilí a nejrůznějších zločinů.

O příběhové zápletce se dozvídáme ze značně přikrášleného vyprávění podlého, ale odvážného novináře. Fletcher (v podání naprosto fantastického Hugha Granta) se rozhodne získané informace proměnit ve výnosný byznys, a sice vydírat hlavního hrdinu prostřednictvím jeho nejdůvěryhodnějšího muže.

Gentlemani jsou prošpikovaní nabroušenými, vtipnými dialogy, úchvatnou prací s kamerou, herci, kteří předvádí životní výkony a řadou natolik ikonických scén, až z toho přímo čiší kultovní potenciál. Výsledkem je dokonalá gangsterka, která ani vteřinu nenudí a funguje snad po všech myslitelných stránkách.

Gentlemani jsou na Netflixu do 14. dubna.

Zdroj: STX Entertainment