Mahulena Bočanová by svou autistickou dceru nikdy nevyměnila. Na kritiku lidí reaguje s klidem

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Mahulena Bocanova
Zdroj: Profimedia

Mahulena Bočanová se snaží naplno věnovat své kariéře, zároveň ale dělá všechno také pro svou dceru. Ačkoli je Márinka už několik let dospělá, trpí poruchou autistického spektra, a vyžaduje tak neustálou pomoc a pozornost. Bočanová svou dceru miluje a dělá pro ni maximum.

V roce 2022 o své tehdy dvacetileté dceři Bočanová v médiích řekla, že starost o ni připomíná starost o pětileté dítě.

„Márinka je velice krásná slečna, dvacítka, na které nic nepoznáte, dokud s ní nenavážete konverzaci. Ale zase je dobrá v komunikaci s lidmi. Není uzavřená, nebojí se jich, nevadí jí cizí prostředí, má lidi ráda,“ popsala tehdy dívku.

Během koronavirového lockdownu udělala její dcera prý výrazné pokroky. Naučila se chápat některé věci, které pro ni byly dříve nejasné. Ačkoli to je pro Bočanovou velmi náročné, na svou dceru je hrdá a snaží se dělat vše pro to, aby se o ni postarala.

Zklamaná z ní rozhodně není

Samozřejmě herečka na rovinu přiznává, že Márinka není taková dcera, jakou si kdysi vysnila. Nic to ale nemění na tom, jak moc ji miluje. „Člověk míní, Pán Bůh mění,“ uvedla v roce 2020. Doplnila ale, že by dceru nikdy nevyměnila.

Lidem se Mahulena snaží ukázat, že život s austistickým dítětem sice není snadný, na druhou stranu je ale zahrnutá její láskou a to samé dělá ona pro Márinku.

„Otevřeně ukazuji, jaký je život s autistou, že to nemusí být jen řehole, ale že se můžete i vydatně zasmát a zalít si život štěstím a láskou. Rodiče dětí, jako je moje Mari, naše videa těší. Dostávám překrásné zprávy, které hřejí u srdce,“ svěřila se v rozhovoru pro Aha!

Ne každý ji podporuje

Ačkoli mnoho lidí Bočanovou obdivuje a přeje jí i dceři to nejlepší, dostala také několik vzkazů, ve kterých ji lidé kritizují. Podle nich využívá postižení své dcery k tomu, aby se sama zviditelnila. Na to má ale herečka jasnou odpověď.

„Já nedávám na instagram videa s mojí dcerou, která je nemocná, proto, abych získávala sledující a aby se o mně psalo v novinách. Dělám to proto, protože moje dcera je jiná a já s tím umím žít a umím s tím žít šťastně a mnoha maminkám to pomáhá v tom, že to jde,“ citoval její slova server Extra.

Na svém jednání herečka nic měnit nehodlá. I nadále se bude dceři věnovat naplno a s fanoušky sdílet zážitky, které s ní má.

Zdroj: Kafe, Blesk, iDNES, Prima Ženy, Aha!, Extra

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články