V mladém věku zemřela milovaná účastnice nejoblíbenější české televizní soutěže. Podlehla nádoru na mozku

Fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Sympatická a odhodlaná mladá žena se dostala do povědomí veřejnosti díky soutěži Masterchef 2019. Bohužel svůj sen otevřít si bistro se zdravým jídlem si už nesplní.

Denisa Cziglová se poprvé představila veřejnosti v roce 2019 v kuchařské soutěži Masterchef, kde se probojovala mezi ty nejlepší amatérské kuchaře. Přestože byla vegetariánkou, nevzdávala se, chtěla celé republice i porotcům ukázat, že zvládne uvařit cokoli a obstojí v jakémkoli úkolu. Odhodlanou bojovnicí byla i v životě. Do poslední chvíle zápasila se zákeřnou nemocí.

Fandila jí celá republika

Přestože byla Denisa rozhodnutá, že rakovinu porazí, zejména kvůli svému manželovi a dvěma malým dcerkám, její tělo již nedokázalo s nemocí nadále bojovat, jak uvádí web Super. Zemřela velice mladá v pouhých 35 letech. Úmrtí potvrdil její manžel na svém instagramovém účtu. „Tyto řádky se nepíší lehce, ale naše Deniska prohrála svůj boj s těžkou nemocí a bila se statečně, až do samého konce. Naše bolest je veliká, ale upřímně věříme, že už jí je lépe,“ uvedla zdrcená rodina v úterý 2. dubna.

Denise fandila celá Česká republika. Už od prvních kol Masterchefa si získala srdce mnoha diváků svým zápalem a nadšením pro vaření. Když se porotcům poprvé představila, zmínila svou nemoc a také způsob, jakým se rozhodla rakovinu porazit. A dařilo se jí to. Zcela změnila svůj jídelníček, pohled na stravování a vynechala maso.

Odmítla chemoterapii a jako zbraň proti nemoci si zvolila zdravou stravu. Nádor na mozku se začal zmenšovat. Když se však nemoc vrátila, musela podstoupit bioléčbu, chemoterapii i ozařování. Absolvovala také několik operací. Bohužel nic nepomohlo a Denisino tělo zátěž už nevydrželo, jak píše web TN.

V úctyhodném věku zemřel ikonický spisovatel. S jeho dojemnými knihami vyrůstalo několik generací dětí

Měla velký sen

Denisa za posledních 10 let strávila mnoho času v nemocnici, proto jejím velikým snem bylo otevřít si bistro přímo v nemocnici nebo někde poblíž se zdravým, přesto chutným jídlem, kterým by si mohli pacienti zpříjemnit hospitalizaci. Bohužel, svůj sen už si nesplní. „Sbohem lásko naše, nikdy na tebe nezapomeneme, teď už odpočívej,“ dodala Denisina rodina. Na SvětěKreativity jsme psali i o zpěvačce Cat Janice, která podlehla rakovině v pouhých 31 letech. Před smrtí se proslavila písní pro svého syna.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*