Berlínský progres. Festival Pop-Kultur slaví 10 let

Íránská umělkyně Pari Eskandari / Foto  Gunnar Heilmann
Íránská umělkyně Pari Eskandari / Foto Gunnar Heilmann

Letos oslaví desátý rok trvání berlínský festival Pop-Kultur, věnovaný současnosti i budoucnosti  popkultury.

„Po deseti letech pokračuje Pop-Kultur ve svém poslání vytvářet prostor pro hudbou inspirovaný diskurz a pro diskurzem inspirovanou hudbu. Letos se těším mezinárodní rozměr a tvůrčí energii našeho festivalu, která s každým novým ročníkem posouvá hranice popkulturních možností dál a dál,“ říká Marie von der Heydt, ředitelka festivalu Pop-Kultur a Musicboard Berlin.

Potvrzeno je již 44 účinkujících, včetně kapely, která se proslavila v roce 2023 – Blumengarten. S odzbrojující zranitelností a upřímností zahráli na festivalu loni řadu vyprodaných koncertů, ještě před vydáním svého debutového alba. Diváci Pop-Kultur se mohou vyřádit v rock’n’rollovém duchu s post-punkovými legendami A Certain Ratio, kteří působí již od roku 1977. V line-upu se dále objeví američtí punkoví raveři Sextile, newyorský houseový a ambientní hudebník James K, keňský experimentální elektronický producent Blinky Bill a americko-belgický nováček duo GHOSTWOMAN, kteří vytvářejí vysoce taneční garážový zvuk pouze s kytarou a bicími.

Mezi účinkujícími se dále objeví například Ilgen-Nur, vystupující na festivalu už potřetí, berlínská formace Hope, íránská umělkyně Pari Eskandari, ženské duo Stereotype, nebo třeba Esfand, kombinují íránskou lidovou hudbu s elektronikou.

Pop-Kultur 2024

28.8. – 30.8.24, Kulturbrauerei Berlin

Aktuální a podrobné informace najdete na www.pop-kultur.berlin

Stereotype / Foto Ilkin Zeybek

 

Comments

comments

Vyhledat