Návštěvy bytů

Brad Pitt prodal luxusní sídlo a pořídil mnohem skromnější dům v Los Feliz. Je úchvatný

Od   | 

Brad Pitt se rozhodl jednou provždy skoncovat s minulostí, a proto prodal své luxusní sídlo v Hollywood Hills, které vlastnil 30 let a žil zde se svou bývalou ženou Angelinou Jolie a dětmi, ropné dědičce Aileen Getty za 33 milionů dolarů a koupil od ní mnohem menší sídlo v Los Feliz za 5,5 milionů dolarů. I když je mnohem menší, stojí Steel House rozhodně za to.

Na velký bazén je krásně vidět rovnou z ložnice. Zdroj: Profimedia

Skromnější, ale o to nádhernější dům s bazénem a výhledem na město z poloviny století je zastrčení v podhůří. Dům navrhl architekt Neil M. Johnson v roce 1960. Svůj název získal díky ocelové konstrukci s obrovskými skleněnými panely. V domě už pár slavných lidí bydlelo. V roce 2007 jej koupil James Valentin z Maroon 5, který s pomocí designéra Marka Haddawyho provedl kompletní rekonstrukci a v roce 2019 přešel do rukou Aileen. Dům připomíná 60. léta 20. století s úžasnými tvary a velkými okny od podlahy až ke stropu. Má tři ložnice a dvě koupelny. Hvězda slavných trháku v něm má i dost prostoru pro relax. Mimo velkého bazénu je zde i vířivka a sauna.

Jídelna spojená s obývákem i kuchyní poskytuje stejně krásný výhled jako ostatní místnosti. Zdroj: Profimedia

Bydlení se jen hemží retro detaily a barvami. Společný obývací pokoj a jídelnu ohřívá zvlášť elegantní krb, útulná terasa má výhled na tropickou krajinu i blikající světla města pod nimi. Tvrdost ocelového rámu v interiéru je změkčena přidáním vzorovaných koberečků, jemného nábytku a výrazných tónů.  V ložnicích jsou šatny a zářivě modrý koberec, zatímco terasa poskytuje útulné místo na čtení. Doslova panoramatický vzhled a výhled do krásné zeleně dělají z ložnice jednu z nejhezčích a nejzajímavějších místností domu.

 

Kde navrhnou a zrealizují osvětlení do pokoje, bytu nebo celého domu či zahrady?

 

Modrý koberec mají všechny tři ložnice, zatímco kuchyně, hlavní koupelna a šatna mají skříně vyrobené na zakázku a natřené bledě modrou barvou. Přinejmenším během vlastnictví kytaristy Valentina byla jedna ložnice používána jako obývací pokoj s čítárnou dohromady. Dům je koncipován do tvaru L a obtáčí se kolem slunného dvorku. Díky tomu má většina pokojů výhled na bazén a terasu. Kuchyně je celkem skromná a na poměry interiéru natřená světlými barvami. Není tak výrazná jako ostatní místnosti. Důraz byl kladen hlavně na účelovost a pohodlí při používání. Velikostně i kvalitním a moderním vybavením ale plně vyhovuje požadavkům pána domu. 

Pestré barvy dodávají interiéru hravost a veselejší vzhled. Zdroj: Profimedia

Prim v domě hrají barvy, což je nejvíce patrné na ručně tkaných kobercích s velkými vzory. Dalším výrazným prvkem je krb stojící uprostřed místnosti. Jídelní kout s velkým stolem a množstvím židlí je ideální místo pro zábavu i pomalé ranní snídaně. Ty ale budou mnohem pravděpodobněji probíhat venku na terase. Dřevo a nepředvídatelné umělecké kousky v celém interiéru dodávají domovu moderní atmosféry poloviny století. Vedle jídelny a obrovského obývacího prostoru se nachází světle modrá až zelenkavá kuchyně. V obýváku je opět dokonalý krb, pohodlná sedací souprava a hlavně otevřený a velký prostor. 

 

Kam pro italské pohovky?

 

Dům, který Brad prodal bohaté dědičce byl sice luxusnější a rozlehlejší, mohl se pochlubit kluzištěm, skateparkem, tanečním sálem a domácím kinem, ale zdaleka neměl takové kouzlo jako tento o rozloze 185 metrů čtverečních. I tak jde o luxusní místo, které splňuje všechny požadavky, jaké hvězda takového formátu může mít. Až už jde o prosklené plochy, díky kterým vidíte prakticky celé město a zeleň kolem domu, vířivku schovanou za sekvojemi, saunu nebo bazén lemující rostliny připomínající džungli. Velká terasa láká k posezení s přáteli a prostory domu zase k odpočinku. 

Přestože je obývací pokoj zcela prosklený, díky zakomponování do svahu, tu Brad Pitt nachází soukromí. Zdroj: Profimedia

Není divu, že hvězda filmů Tenkrát v Hollywoodu nebo Tróji zatoužil po tomto domě. Je známý jako milovník architektury. Kdysi vlastnil modernistický dům v Malibu, loni si koupil významný dům DL Jamese v kalifornském Carmel Highland, který se měl údajně stát jeho hlavním sídlem. Tato rezidence je vybudována z místních kamenů a připomíná středomořskou stavbu. K domu náleží několik soukromých zátok, ke kterým vedou schody nebo žebříky. Odsud je pak nádherný výhled do národního parku Point Lobos. Dům je navržen architektem Charlesem Sumnerem Greenem, jehož je herec velkým fanouškem.  Mnohem menší ale krásný domek Steel House nemá být, podle spekulace zahraničních médií něčím, co nahradí hlavní domov, ale spíše místo, kam bude Brad jezdit odpočívat a rekreovat. 

Zdroje info: hollywoodlife.com, dirt.com, dailymail.co.uk

 

Fotogalerie:

 

Máte na zahradě volných alespoň 2,5 x 2,5 m? Postavte tam saunu

 

 

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login