Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kryl mi vyčítal, že neumím rýmovat. Nohavica je udavač a Zeman ožrala. Pravda je nejdůležitější, říká písničkář Jaroslav Hutka

Jaroslav Hutka letos oslaví 77. narozeniny. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Jaroslav Hutka letos oslaví 77. narozeniny. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

„Karlu Krylovi jsem už během emigrace opakovaně říkal, ať odejde ze Svobodné Evropy. Vysvětloval jsem mu, že ho tam nemají rádi, že ho ponižují, vždyť z něj udělali sportovního redaktora. Z Kryla, který byl naprosto nesportovní typ. Navíc tam panovala cenzura,“ říká písničkář Jaroslav Hutka.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Jaroslav Hutka (1947) patří k nejznámějším českým folkovým písničkářům. Kvůli pronásledování komunistickým režimem emigroval v roce 1978 na Západ, během revolučních listopadových dnů v roce 1989 se vrátil do Československa, stal se jednou z tváří revoluce a angažoval se i v prezidentské kampani Václava Havla. Letos v dubnu oslaví 77. narozeniny.

V rozhovoru se mimo jiné ptáme:

  • Jak Hutka s odstupem vnímá text písně Miloš a Zubatá a co říká o seznámení s Milošem Zemanem?
  • Nelituje některých svých ostrých vyjádření na adresu Nohavici, Zemana či Babiše?
  • Jak dostal pokutu za dlouhé vlasy a jak vzpomíná na emigraci a návrat do Československa?
  • A proč byl podle něj Karel Kryl naivní?

    Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Historie

Hudba

Rozhovory

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější