InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Z Motoru rovnou do NHL! Mikuláše Hovorku si vybrala Florida Panthers

 Autor: Banes Motor ČB.

    Autor: Banes Motor ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE / FLORIDA – Hotovo, Hovorka míří na Floridu! Už v minulém týdnu jsme informovali, že jeden z objevů letošní hokejové extraligy Mikuláš Hovorka v dresu budějovického Motoru s největší pravděpodobností pokračovat nebude. O jeho služby se údajně přihlásilo až jedenáct týmů nejlepší hokejové ligy světa NHL a urostlý šikovný bek se rozhodl vábení ze zámoří vyslyšet. Nyní už je také jasno, kam nakonec zamíří. Ještě před dvěma roky nastupoval za prvoligovou Slavii, teď dvaadvacetiletý obránce podepsal dvoucestnou nováčkovskou smlouvu ve Floridě Panthers. Smlouva bude platná po dvě nadcházející sezony. U Panterů aktuálně nepůsobí žádný český hráč, ale fanouškům dobře známý je jistě lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis, který byl v minulé sezoně za Liberec nejlepším obráncem soutěže a na základě toho si jej Florida vyhlédla. Nyní zabrouzdala do českých extraligových vod podruhé.

Posledním Čechem v organizaci Floridy Panthers byl robustní obránce Radko Gudas, který ale na konci června minulého roku zamířil do Anaheimu Ducks. A jak bude Hovorka podle svých slov pro klubový web vzpomínat na Motor? „Ani nevím, kde začít. Jsem hrozně vděčný za to, že jsem tu dostal v extralize šanci, protože moc kluků z první ligy ji jen tak nedostane. V Budějovicích mi dali prostor, věřili mi. Byly chvíle, kdy jsem se i trápil a hrál hůř, ale přesto mě tu vždy podrželi a díky tomu se můžu chystat na podpis do Ameriky. Byl jsem tu moc rád. Fanoušci neuvěřitelní, město super, jižní Čechy jsou krásné," říkal pro klubový web až dojatě.

I když už hokejová sezona pomalu končí, blíží se vrchol ročníku v podobě mistrovství světa v Praze a Ostravě. Hovorka byl v průběhu sezony na dvou srazech Euro Hockey Tour, nicméně kvůli aktuálnímu zranění kotníku se na šampionátu v Praze neukáže. Dva útočníci Motoru se o svou šanci poperou. Po krátkém odpočinku se k týmu Radima Rulíka na kempu v Karlových Varech připojili v pondělí 8. ledna fantom play off Jáchym Kondelík a jeho spoluhráč Adam Kubík. Dnes je čeká premiéra proti Německu (17.10), pro Kondelíka půjde o reprezentační debut.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace