Bývalý český olympijský medailista zemřel za těch nejtragičtějších okolností

Fotografie: Michal Louč / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Na Běhu Jarmily Kratochvílové, se pravidelně objevoval také bývalý olympijský medailista. Jeho poslední účast v Golčově Jeníkově skončila tragicky.

Běh Jarmily Kratochvílové je každoroční sportovní událost, která se koná na počest české atletky. Tento běh představuje nejen příležitost k fyzické aktivitě a oživení sportovního ducha, ale také slouží jako připomínka významné sportovní osobnosti. Jarmila Kratochvílová je bývalá československá atletka, která získala zlatou medaili na letních olympijských hrách v Moskvě v roce 1980 a stříbrnou medaili na mistrovství světa v atletice v roce 1983.

Příležitost k oslavě a uznání všech sportovních úspěchů

Pravidelným účastníkem této akce byla také legenda českého veslování a to až do letošního ročníku, kdy došlo k obrovské tragédii. Přítomnost olympijského medailisty na akci v Golčově Jeníkově vždy přinášela radost a obdiv. Podle webu BleskSport ale byla jeho letošní účast tou poslední, během předávání cen totiž došlo k nečekané událostí.

Pavel Svojanovský spolu se svým bratrem Oldřichem vyhráli stříbrnou medaili na letních olympijských hrách v Mnichově a bronzovou medaili na následujících hrách v Montrealu, konaných o čtyři roky později v roce 1976. Kromě toho dokázali získat zlatou medaili na Mistrovství Evropy ve veslování v roce 1969.

V mladém věku zemřel milovaný herec z nejslavnějších filmů moderní doby. Jeho role si oblíbili všichni

Během udílení ceny nešťastně upadl

Ve chvíli, kdy si Pavel Svojanovský šel na pódium pro cenu, ale šlápl do prázdna. Tento muž obrovských rozměrů, téměř dva metry vysoký, náhle spadl k zemi a to přímo na hlavu. Jeho pád byl doprovázen krvácením. Záchranáři, kteří byli při závodě přítomní, již na místě v tuto chvíli nebyli, muselo se tedy více než 5 minut čekat na příjezd sanitky, jak zmiňuje Deník.

I přesto, že byl olympijský vítěz transportován do nemocnice, o chvíli později byla veřejnosti sdělena smutná zpráva. Svým zraněním bohužel podlehl a tak vlivem nešťastné okolnosti ze světa odešel jeden z významných mužů českého sportu, zejména veslařství. Nejedná se o jedinou smutnou zprávu ze světa sportu, čtenáře deníku SvětKreativity jsme nedávno informovali o úmrtí jednoho z největších tvrďáků v hokejové historii.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*