Bára Divišová u Miluše Bittnerové otevřela svou 13. komnatu a blíže popsala, jak se stala obětí domácího násilí

od Soňa Jiroutová
3 minuty čtení
Barbora Divisova
Zdroj: Profimedia

Domácí násilí často probíhá skrytě a dlouho okolí nic netuší. Modřiny schová oblečení nebo dobrý make-up. Občas ale šrámy nejdou zakrýt, a tak se žena uchýlí ke lži. Stejně tak tomu bylo v roce 2016, když moderátorka televize Nova, Bára Divišová, přišla o několik zubů. Jakožto tehdejší moderátorka Televizních novin tuto skutečnost nemohla utajit. Rozhodnutí v dané věci dopadlo v její neprospěch, ale Bára si stojí za svou verzí s tím, že oba vědí, jak to bylo.

Její původní verze, když byla ještě v šoku, byla, že spadla ze schodů. Teprve později přiznala, že ji shodil ze schodů partner, navíc se nejednalo o první takový incident.

Tehdejší partner vinu odmítal

Partnerem moderátorky byl Jaroslav Holubička a ten se proti nařčení ohradil. Navíc se bránil i výsledkem rozhodnutí přestupkové komise, která domácí násilí neprokázala.

A protože ho média neustále očerňovala, rozhodl se oznámit svou verzi příběhu. Jejich vztah prý začal zcela normálně, ale poté zjistil, že mu moderátorka lže.

„Zjistil jsem, že její finanční situace je hrozná a ona se potácí v dluzích, které řeší dalšími úvěry. Kvůli tomu jsme se trochu pohádali. Já se bál, aby do domu mých rodičů nepřišli exekutoři a nezačali řešit pohledávky Báry Divišové, tak jsem ty dluhy zaplatil,“ uvedl v rozhovoru pro Extra s tím, že se jednalo o 70 až 90 tisíc korun.

Kromě dluhů byly ale ve vztahu další problémy a týkaly se údajně Bářiny nevěry, která měla udržovat vztah s jiným mužem.

Právě tento přítel měl být důvodem jejího odchodu. Že od Holubičky odchází, mu měla oznámit v únoru 2016 a k úrazu došlo v říjnu 2015. Když jí řekl, že má tedy hned opustit byt, udělala scénu.

„Léky a alkohol užívala po celou dobu našeho vztahu. Celou dobu našeho vztahu kouřila marihuanu, tím se netajila. A nejen to,“ obvinil moderátorku Holubička.

Její nařčení z domácího násilí tak považoval za mstu.

Navzdory rozhodnutí si stála za svým

Reportérka sama potvrdila, že rozhodnutí úřadů nebylo v její prospěch, ale na napadení trvala.

„Nepomohl ani svědek, protože nebyl přímo u toho, ani výpis SMS, které mi můj ex naposílal – těžko říct proč. V poradně, kam chodím na terapie, mě na to připravovali, že pokud jsem neměla incidenty natočené nebo u nich přímo někdo nebyl, spíš to nedopadne. Domácí násilí se prokazuje opravdu těžko,“ řekla v roce 2016 pro Aha! a dodala, že jí bývalý partner vyhrožoval, že na ni podá trestní oznámení za poškození dobrého jména.

„Aťsi. Oba víme, jak to bylo, a já si za tím navzdory rozhodnutí správního úřadu stojím. Že se to nepodařilo prokázat, neznamená, že se to nestalo,“ dodala Bára s tím, že měla odejít po první facce.

Zachránil ji nový partner

Téma domácího násilí Bára Divišová opět otevřela i v pořadu Na kafeečko u Miluše Bittnerové a rozmluvila se více o tom, jak vše probíhalo.

„Pamatuji si, jak jsem běžela do schodů a najednou jsem ležela pod schody. Nejprve jsem si myslela, že mám zlomený nos. On přede mnou klečel a plakal, prosil mě, abych na něj zavolala policii. Já jsem si myslela, že mám zlomený nos, ale potom jsem zjistila, že nemám zuby,“ otevřela Bára bolavé téma.

Problémy prý nastaly chvíli poté, co se k partnerovi nastěhovala.

„Jídlo, které jsem předtím vařila třičtvrtě roku a vždycky chutnalo, se najednou nedalo žrát a člověk to nechápe. Nejprve, že jsem šikovná, pracuji v televizi a dělám svoji práci dobře, potom prý dělám v cirkusu a všichni si z nás dělají akorát tak srandu. Začalo to nenápadným ponižováním a snižováním hodnoty práce, kterou člověk dělá a osobnosti samotné. Začalo to nenápadně,“ dodala.

U partnera nakonec ale ještě čas zůstala, protože prý neměla kam jít a byla odříznutá od své rodiny. Navíc byla v té době již zmanipulovaná a partneři měli společný účet.

„Potom jsem potkala otce mého dítěte a on mi tehdy řekl: Co ještě čekáš, že se ti tam stane? Čekáš, až si budeš platit další zuby? Tohle bylo něco, nad čím jsem začala přemýšlet,“ uvedla Bára, co ji vedlo k odchodu, při kterém si sbalila pár igelitových tašek.

Nyní je šťastná po boku nového partnera, se kterým má dceru a na tyto události se snaží moc nemyslet. Zároveň dodává, že ji tato zkušenost posílila a zformovala.

Zdroje: Extra, Lifee, Blesk

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články