gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

12.04.2024 Spolektiv jako řeka valící se Táborem (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
Folk, rock, jazz, blues a kdoví, co ještě… Tolik žánrů zaznělo v sobotu 6. dubna v táborské Univerzitě. Mohlo za to jediné uskupení - kapela Spolektiv. Počet jejich členů je variabilní - tady vystoupili v šestičlenné sestavě, kde tradiční obsazení nástrojů v podobě kytar, baskytar, akordeonu, klarinetu, perkusí a saxofonu doplnily flétny, bicí a dokonce i foukací harmonika. Jejich předností je vlastní tvorba a velmi pestře zaranžované písně. Výše zmíněné bicí sice moc často nevyužívají, tady však povyšují již dost bohatý zvuk na ještě vyšší level. Služebně nejstaršími členy jsou Martin Jančura, Jarda Hnízdil a Renata Melda Švecová. Letos v červnu uplyne 10 let od návratu na hudební scénu po osmnáctileté pauze. V té době se k nim připojil Jirka Regásek. V Táboře je doplňovali Mikuláš Balo a Vašek Švec. 
Drž mě, prosím, protože Příchozí Spolektiv je Jako řeka. A taky Vyřiďte doma, že se pořád "zpátky valí na tuhle zem" a kromě jejich známých písní představili v Táboře i řadu novinek, např. Babylonské otázkyU paty kříže nebo Stařec a obraz.

Necelá stovka diváků prožila úžasný večer a odnesla si odtud hodně hudebních zážitků. Kdo by se s nimi chtěl potkat, nechť zavítá na archiv.spolektiv.cz  či www.spolektiv.cz, tam je nabídka dalších koncertů velmi široká.

Jak tam bylo, pečlivě nafotil i nahrál https://youtu.be/DKfuBOk2S4k Standa Tošner.

mikulas balo tosner
mikulas balo tosner
jarda hnizdil martin jancura tosner
jarda hnizdil martin jancura tosner
jirka regasek tosner
jirka regasek tosner
vasek svec tosner
vasek svec tosner
publikum tosner
publikum tosner
spolektiv 24 tosner
spolektiv 24 tosner

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
2728  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib