InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • To je andělení!

    neděle 5.5 14:30 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Pohádková neděle pro děti.

  • Výlet k pramenům řeky Volyňky

    neděle 5.5 7:20 - Volyně – sraz na vlakovém nádraží

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doplnění k ranní nehodě u Mirkovic: Mladý řidič utrpěl velmi vážná zranění. Do nemocnice ho transportoval vrtulník

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

ČESKOKRUMLOVSKO - Při čelním střetu dvou aut, ke kterému došlo dnes krátce před půl devátou ráno u Mirkovic na Českokrumlovsku, utrpěl mladý řidič jednoho z vozidel mnohočetná poranění, která ho bezprostředně ohrožovala na životě. Byl letecky transportován do nemocnice. Druhý muž skončil v nemocnici ve středně vážném stavu.

K nehodě byly vyslány tři pozemní posádky z Českého Krumlova a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. „Sedmadvacetiletý muž zůstal zaklíněný ve vozidle, utrpěl mnohačetná poranění, která ho bezprostředně ohrožovala na životě. Záchranáři jej zajistili žilním vstupem, uvedli do umělého spánku, uložili do celotělové vakuové matrace, podali léky na podporu oběhu a zástavu krvácení. Poté byl muž ve vážném stavu letecky transportován na ARO českobudějovické nemocnice," informovala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Do téhož zdravotnického zařízení na urgentní příjem záchranáři převezli pozemní cestou také třiačtyřicetiletého muže, který při střetu utrpěl poranění v oblasti trupu a nohou. „Pacientovi byla před transportem poskytnuta přednemocniční neodkladné péče. Jeho stav se jevil jako středně závažný," sdělila Petra Kafková.

Podle prvotních informací policie nehodu pravděpodobně zapříčinil mladší řidič, který jel z Kaplice na Český Krumlov a ze zatím neznámých příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autem. Doprava je v místě nehody řízena kyvadlově.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace