Zatloukané květinové umění je trendy

Vytváření vlastních květinových uměleckých děl trvá s tímto hackem jen několik minut, ale ve prospěch rostlin vyvolává kontroverzi. Zde je to, co vědět.

Existuje mnoho způsobů, jak můžete letos na jaře využít květy ze své zahrady nebo pokojových rostlin. Pokud hledáte nový sezónní dekor, proč si ho nezkusit vyrobit? Ať už pracujete s čerstvými listy nebo již máte na zahradě rostliny s opadanými květy, nyní je čas vyzkoušet jeden z nejnovějších oblíbených jarních projektů Instagramu: zatloukání květin.
Technika zatloukání květin již dlouho existuje jako způsob, jak snadno vyrobit tisk z květin. Letos na jaře to dostalo nový život v řemeslné komunitě. Jednou z nejlepších částí tohoto řemesla je všestrannost: Květiny lze přitlouct na papír, plátno nebo dokonce látku. Možnosti jsou téměř nekonečné, od závěsných uměleckých děl až po jedinečné přikrývky.

Základy techniky zatloukání květin jsou velmi jednoduché – pokud budeme upřímní, nepotřebujete ani kladivo. Stačí popadnout několik květin a listů dle vlastního výběru, rozhodnout se, jak je naaranžovat na látku nebo papír, a popadat něco, co použijete jako kladivo (skutečně oddaní tiskaři zjistili, že pro tuto část můžete použít i ruce). Chcete-li zabránit tomu, aby se květinové pigmenty dostaly všude a pomohly zabránit posunu vašeho designu, můžete také chtít po umístění květiny položit list tvrdého plastu na květiny.
Jak vylisovat květinu pro hezkou památku, kterou budete chtít vystavit
Poté, co nastavíte svůj design, vše, co musíte udělat, je přitlouct listy a květiny na list papíru. Cílem je vylisovat všechny pigmenty. Přiložte kladivo přímo dolů na list, na který tlačíte, abyste zabránili jeho posunutí. Ujistěte se, že jste zakryli každou část květu a listu, jinak budete mít na konečném tisku prázdná místa.
Jakmile dokončíte zatloukání veškeré fauny, kterou plánujete zahrnout do svého konečného návrhu, můžete odstranit ochrannou fólii z plastu a odloupnout listy. Pokud váš výtisk potřebuje trochu upravit, trocha vody a štětec často poslouží k vyplnění náhodných děr.
Nejlepších výsledků dosáhnete, když vyberete květy a listy, které mohou ležet na papíře relativně ploché. Tím je zajištěno, že každý jednotlivý okvětní lístek nebo list bude viditelný – čím živější květ, tím lepší bude konečný kousek.

Věrný svému jménu, instagramový crafter @hammerflower předvedl nádherný jarní projekt využívající africké fialky a získal více než 242 000 lajků. Také demonstrují klíčovou část techniky, nejprve zatlučou základní vrstvu listů před přidáním fialek. To zajišťuje, že každá použitá část rostliny skutečně dopadne na papír. Pokud na sebe navrstvíte několik rostlin, na výtisku se zobrazí pouze nejspodnější rostlina. Pokud plánujete vytvořit vrstvený design, začněte nejprve s rostlinami, které chcete na poslední vrstvě tisku, a odtud pokračujte.