Sziget představuje druhou vlnu letošního programu s Halsey a Liamem Gallagherem jako novými headlinery

Sziget představuje druhou vlnu letošního programu s Halsey a Liamem Gallagherem jako novými headlinery

Tisk

sziget 200Sziget, největší a nejrozmanitější hudební festival v Evropě, oznamuje 40 nových účinkujících včetně headlinera Liama Gallaghera. Další nové hvězdy, které se představí na festivalu jsou např. Janelle Monáe, Skrillex, RAYE, Tom Odell, Modeselektor, Neil Frances, Sven Väth, Teezo Touchdown nebo Tkay Maidza. Dalšími zajímavými novinkami v programu jsou Ari Abdul, Anfisa Letyago, Archie Hamilton, Colyn, Editors, Enrico Sangiuliano, Franc Moody, Job Jobse, Kevin De Vries, Kiasmos Live, KI/KI, LANY, Len Faki, Lp Giobbi, Mannequin Pussy, Marc Rebillet, Mø, Nico Moreno, NTO Live, Rebūke, Sam Paganini, Sarah Story, Tinlicker Live a Whipped Cream.

 

Jednodenní vstupenky, třídenní vstupenky, permanentky na celý festival a možnosti ubytování na Sziget 2024 jsou nyní v prodeji a očekává se, že jejich cena se v následujících týdnech zvýší. Více informací najdete na szigetfestival.com.

Hlavním bodem tohoto oznámení je potvrzení koncertu Halsey, která je známá svou divokou a magnetickou show! Halsey láká fanoušky na vydání vzrušujícího nového alba, které představí na hlavní scéně Szigetu. V rámci turné k 30. výročí vydání debutového alba Oasis "Definitely Maybe" na Sziget zavítá i bývalý frontman skupiny Oasis Liam Gallagher. Jako sólový umělec Gallagher nepřestává uchvacovat publikum a je příslibem, že na Szigetu předvede skvělou show. Pátek 9. srpna ovládnou hlavní scénu Britové, v čele se Stormzym a právě Liamem Gallagherem. Mezi dalšími již dříve zveřejněnými headlinery jsou Fred Again.., Sam Smith, Martin Garrix a další budou následovat.

Na hlavním pódiu vystoupí rekordní držitelka Brit Awards RAYE, která se nedávno zapsala do historie a odnesla si celkem 6 cen, včetně ocenění "Píseň roku" a "Nejlepší nový umělec". Britská zpěvačka a skladatelka, známá svými nakažlivými popovými melodiemi, se rychle stala jedním z nejzajímavějších interpretů letošního roku. Další držitel Brit Awards, známý britský hudebník Tom Odell, který nedávno vydal podmanivé album 'Black Friday', přiveze na Sziget své procítěné a vášnivé vystoupení. Duo Neil Frances návštěvníky festivalu zase uhrane svým zasněným synth-popovým zvukem a chytlavými melodiemi.

Berlínské duo Modeselektor proslulé svým inovativním zvukem mísícím prvky techna, hip-hopu a experimentální elektroniky na Szigetu naservíruje davům své elektrizující vystoupení a strhující vizuály. Energii svým magnetickým rockovým vystoupením bude pumpovat také filadelfská kapela Mannequin Pussy, která nedávno vydala album "I Got Heaven". Nekonečně kreativní hvězda Yves Tumor, která v roce 2023 vydala své čtvrté studiové album 'Heaven to a Tortured Mind', přiveze davům na Sziget svou strhující glamrockovou tvář.

Jeden z nejžhavějších interpretů současnosti a průkopník elektronické hudby Skrillex doveze na Sziget své energické melodie a žánrově nezařaditelné produkce. Dalším očekávaným elektronickým bodem programu je islandské duo Kiasmos, které po pětileté pauze od pódií ohlásilo svůj očekávaný návrat.

Dánská popová ikona MØ, jedna z nejstreamovanějších umělkyň na Spotify, přiveze svou nakažlivou energii, dynamický vokál a podmanivé vystupování. Teezo Touchdown je umělec známý svým žánrově osobitým vokálem a nebojácnými vystoupeními. Tkay Maidza je australská rapperka a zpěvačka známá svou dynamickou flow a nakažlivými beaty. V rámci svého prvního DJského turné přiveze VICTORIA, známá také jako Vic de Angelis a baskytaristka z Måneskin, svou napumpovanou energii a beaty masám na Colosseum stage.

Generální ředitel festivalu Sziget Tamás Kádár k tomuto oznámení říká: "Jsme velmi nadšeni, že našimi novými headlinery jsou Liam Gallagher a Halsey. Liam Gallagher vystoupí ve stejný den jako Stormzy. Bystré oko si možná všimne, že ještě přibudou další účinkující. Přijede také Janelle Monáe, jedna z nejvýraznějších pop'n'soulových zpěvaček 21. století, také autorka bestsellerů, módní ikona a herečka. Na hlavním pódiu letos také netrpělivě očekáváme několikanásobného držitele Grammy, headlinera arén a festivalů, Skrillexe, který se po několika hektických letech plných hvězdných spoluprací s Fred Again.. a Four Tet vrací k sólovému vystupování! Jaká šťastná náhoda, že po Skrillexovi vystoupí v závěrečný den na Hlavním pódiu právě Fred Again.. a ve stejný den bude na Revolut Stage hostem Szigetu také Four Tet."

Sziget je víc než hudební festival, je to pulsující únik z běžného života, kde každý den přináší nové vzrušení. Eklektický line-up zahrnující pop, rock, elektroniku a R&B a více než 50 scén rozesetých po budapešťském ostrově Óbuda, to je Sziget, známý také jako Ostrov svobody.

Sziget se vrátí v roce 2024 ve dnech 7.-12. srpna 2024. Poté, co se vyprodaly Early Bird vstupenky, jsou nyní v prodeji permanentky na celý festival, třídenní permanentky a jednodenní vstupenky za cenu od 199 eur, spolu se speciálními cenami vstupenek pro U21, které najdete na adrese szigetfestival.com/tickets/.

Festival Sziget se koná v srdci Budapešti na ostrově Óbuda a přináší celosvětový program plný headlinerů, world music, kabaretu, comedy, projekcí, workshopů, wellness aktivit, instalací, performancí a umění. V průběhu let hostil Sziget některá z nejprestižnějších hudebních jmen, včetně takových jmen, jako jsou Arctic Monkeys, David Bowie, Oasis, Dua Lipa, IAMDDB, Post Malone, Florence + the Machine, Radiohead, Tove Lo, Foo Fighters, James Blake, IDLES, Ed Sheeran a Kendrick Lamar.

Sziget je festival budovaný komunitou a je známý jako "Ostrov svobody". Festival, který každoročně navštěvují Szigeťané z více než 100 zemí, se v rámci své "revoluce lásky" věnuje přijímání rozmanitosti a využívá sílu komunity k oslavě a přinášení lásky, přijetí, tolerance a svobody do srdce Budapešti i mimo ni.

sziget plakat

7.-12. srpna 2024
Ostrov Óbuda, Budapešť, Maďarsko

2024 vstupenky
Full Festival Pass 289 €
Full Festival Pass U21 229 €
Full Festival VIP Pass 509 €
3denní vstupenky 199 €
3denní VIP vstupenky 369 €
Jednodenní vstupenky nyní v prodeji: 75 €

Více informací:

szigetfestival.com

Instagram
Facebook
Tik Tok
Spotify
szigetfestival.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Texty leží pořád přede mnou na pracovním stole, učím se stále", říká herec Dušan Sitek

foto dusan sitek perexPětadvacet let strávil v angažmá Městského divadla Zlín, kde vytvořil sto osmdesát rolí. Poslední roky už ale žije v Praze, kde původně nastoupil do angažmá Divadla pod Palmovkou. Dnes je Dušan Sitek na ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pečeť smrti a Král nezná bratra

kral perexPokud má čtenář současně k dispozici historickou knížku s detektivní zápletkou od dvou různých autorů navíc s dějem v Praze, může porovnávat nejen autory, ale také jak se měnilo město. Oba autory není potřeba zvlášť představovat Jan Bauer

Divadlo

Švandovo divadlo uvede Klec bláznů, jiskřivou francouzskou komedii o lásce, partnerství a kráse být sám sebou

Klec bláznů200Klec bláznů, kultovní francouzskou komedii Jeana Poireta vyprávějící o lásce milujících rodičů, o vztahu dlouholetých partnerů i o kráse být sám sebou, chystá v režii Daniela Hrbka Švandovo divadlo v Praze. Hru známou českému publiku i díky ...

Film

Bulhaři představují svou filmovou tvorbu

bulhari slanchevo200Bulharské filmy téměř neznáme. Do tuzemských kin se jeden takový naposledy dostal před více než deseti lety (Dopis do Ameriky), v poslední době se bulharské tvorby občas dotkne televizní Cinemax (Tilt, Ten...