12. dubna 2024 • 13:05

Bedard, Tkachuk a další hvězdy! USA i Kanada znají první jména pro MS

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť základní část v NHL ještě neskončila, zámořské reprezentace začínají odhalovat jména hráčů, kteří by měli přiletět v květnu na mistrovství světa v Česku. Celý ročník se nejvíce mluvilo o Connoru Bedardovi. Největší kanadský talent od Connora McDavida má přiletět do Prahy, jelikož Chicago podle očekávání do play off nepostoupí. Blackhawks navíc na šampionátu nebude reprezentovat pouze on. USA už znají dokonce osm jmen.



Kanada by měla opět patřit mezi největší favority turnaje. Doposud zatím ale veřejnost ví pouze o dvou hráčích. Connor Bedard má v závěru základní části nakročeno k 60 bodům a k zisku trofeje pro nejlepšího nováčka sezony. Bezpochyby bude patřit k oporám země javorového listu.

Podle insidera Andyho Stricklanda se kanadskému svazu povedl husarský kousek. Branku by měl hájit Jordan Binnington, vítěz Stanley Cupu z roku 2019. Gólman St. Louis Blues zažívá výborný ročník. V 55 utkáních chytil 12,1 gólů navíc oproti očekávání, což je 10. nejlepší hodnota mezi 97 brankáři NHL.

USA chce zlato

Spojené státy americké v posledních letech udělaly s mládeží velký progres a rády by to konečně potvrdily. Byť se na šampionátu v Praze a Ostravě nebudou moci opřít o své nejlepšího hokejisty, jako jsou Auston Matthews či Jack Eichel, Amerika i tak dává dohromady silný výběr.

Klíčovým hráčem v obranných řadách bude Seth Jones, Bedardův parťák z Chicaga. Dalším zadákem, který byl osloven, je Luke Hughes z New Jersey. Jeho bratři s ním ale do Česka nedorazí. Quinn postupuje s Vancouverem do play off. Jack se nedávno podrobil operaci a sezona pro něj skončila.

V Ostravě se dále představí kapitán Ottawy – Brady Tkachuk. V útoku ho doplní další velká jména, jako jsou Johnny Gaudreau, Tage Thompson, Cole Caufield či Trevor Zegras.

Mezi další nominované Američany patří Luke Kunin a Shane Pinto, u kterého však ještě záleží na tom, zda se se Senators dohodne včas na prodloužení kontraktu. Pokud ne, je možné, že šampionát raději vynechá, aby neriskoval případné zranění.

Dosavadní nominace zámořských týmů

Kanada: Jordan Binnington (B, St. Louis), Connor Bedard (Ú, Chicago)

USA: Luke Hughes (O, New Jersey), Seth Jones (O, Chicago), Cole Caufield (Ú, Montreal), Johnny Gaudreau (Ú, Columbus), Luke Kunin (Ú, San Jose), Shane Pinto, Brady Tkachuk (oba Ú, Ottawa), Tage Thompson (Ú, Buffalo), Trevor Zegras (Ú, Anaheim).

Střelec Sabres Tage Thompson posílí americkou reprezentaci
Střelec Sabres Tage Thompson posílí americkou reprezentaci

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud