Tato detoxikační koupel z levných domácích ingrediencí má bezkonkurenční zdravotní benefity

Fotografie: Depositphotos

Hromadění toxinů v těle představuje nebezpečný problém pro vaše celkové zdraví. Odborníci proto doporučují vyzkoušet tuto jednoduchou koupel.

Abyste se zbavili nebezpečných toxinů z těla a zamezili jejich dalšímu hromadění, nemusíte užívat žádné léky ani podstupovat drahé procedury. Velmi dobře vám pomůže účinná koupel z přírodních ingrediencí, jako je jedlá soda, levandule a některé esenciální oleje. Kombinace různých prostředků může dle lékaře Jareda Meachama podpořit přirozenou detoxikační schopnost vašeho těla. To vám pak přinese řadu dalších zdravotních přínosů, jako je například léčba nespavosti, zmírnění příznaků cukrovky a snadnější hubnutí.

Toxiny versus lidské zdraví

Detoxikační koupel je velmi snadný způsob, jak se můžete zbavit nebezpečných toxinů ve svém těle. Jejich hromadění může mít vážný dopad na vaše celkové zdraví, a proto je dobré provádět ji pravidelně – celá procedura vám přitom nezabere déle než 20 minut a jakmile budete hotovi, budete se cítit mnohem lépe než kdy jindy. Po čase si budete moci všimnout řadu příznivých změn, a to včetně lepšího zvládání stresu a následujících:

  • zmírnění bolesti kloubů a bolesti při artritidě, artróze, zádech, kolenech
  • snížení bolesti svalů
  • léčba nespavosti a probouzení se plní energie
  • zlepšení příznaků cukrovky a snížení hladiny cukru v krvi
  • odstranění celulitidy a snadnější shazování kil
  • doplnění hořčíku do organismu
  • pružnější a mladistvější pokožky a odstranění kožních problémů

Pokud byste toxiny nechali naopak volně působit, mohlo by to mít řadu vážných dopadů na váš organismus, a to včetně přibírání na váze, problémů s kognitivními funkcemi, vyššího rizika vzniku srdečních onemocnění a také rakoviny.

Očista tlustého střeva přirozeným způsobem. Mezi účinné pomocníky patří i vláknina a pitný režim

Léčivá koupel jako účinný prevence

Pomoci s odstraněním toxinů z vašeho těla může jednoduchá koupel. Pro její přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 50 gramů epsomské soli
  • 100 gramů mořské soli
  • 100 gramů jedlé sody
  • 10 kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje (nejlepší je levandule, máta a heřmánek nebo rozmarýn, které dle Healthline pomáhají s relaxací), případně kombinace vícero aromat
  • 500 mililitrů bylinného odvaru, jako je například měsíček, šalvěj, heřmánek nebo vlaštovičník
Sůl v ruce
Fotografie: Freepik

Samotný příprava je poté již velmi jednoduchá. Stačí přivést 500 mililitrů vody k varu a přidat 2 polévkové lžíce bylinek (můžete použít jednu nebo směs, záleží na vás). Směs nechte 30 minut louhovat, poté ji přeceďte a následně ji spolu se všemi ostatními přísady smíchejte v lavoru naplněném horkou vodou. Do lázně si nyní namočte nohy a pokuste se maximálně zrelaxovat své těla. Po koupeli si dejte pokud možno studenou sprchu.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]