Údajný syn krále Karla III. a Camilly vyráží do boje. Chce dokázat svůj původ

Simon Charles Dorante-Day po léta tvrdí, že je zapřeným synem krále Karla III. a jeho manželky Camilly. Svého přesvědčení se nevzdává a je rozhodnutý jít právní cestou, aby světu předložil důkazy o svém domnělém původu a domohl se pozice, která mu náleží.

Reklama

Britská královská rodina skrývá nejedno tajemství. Mnozí si myslí, že ty největší skandály celý svět zná, ve skutečnosti se za zavřenými dveřmi, které jsou před veřejností přísně střeženy, skrývají překvapivé události a fakta. Jednou takovou záhadou může být Simon Charles Dorante-Day, který přísahá, že je tajným potomkem krále Karla III. a jeho choti Camilly.

Svým veřejným odhalením před několika lety pořádně rozčeřil vody, avšak stejně jako jiné fámy se jeho tvrzení stala pouze nepodloženými spekulacemi. Právě to se podle nových zpráv rozhodl změnit. Dorante-Day je rozhodnutý rozpoutat právní bitvu, aby konečně dokázal, kde jeho původ leží.

Sbírání důkazů a sestavení pozadí svého narození se pro něj stalo hlavní prioritou v posledních třiceti letech. Narodil se v roce 1966 a věří, že byl počat v době, kdy se sedmnáctiletý Karel seznámil s osmnáctiletou Camillou. Poukazuje na zvláštní okolnosti – Camilla na několik měsíců zmizela ze společnosti, zatímco Karel byl poslán do Austrálie. Podle oficiálně předkládaných faktů se však setkali až o několik let později, uvádí web RadarOnline.

Ačkoliv většinu života žije v Austrálii, narodil se ve Velké Británii. V osmi měsících pak byl adoptován Karen a Davidem Dayovými z Portsmouthu v Anglii, rodinou, která měla vazby na královnu Alžbětu II. Svět o něm nevěděl, on sám však vyrůstal s vědomím, že je synem britského prince. „Moje babička, která pracovala pro královnu, mi na rovinu mnohokrát řekla, že jsem syn Camilly a Karla,“ řekl pro 7NEWS.

Z neznámých důvodů se k odhalení odhodlal až v pozdní dospělosti. Přestože se snažil svůj případ hnát k soudům, neuspěl. Nyní však zavětřil novou příležitost a hodlá nadobro utnout fámy, aby konečně odhalil pravdu. Prozradil, že chce své domnělé rodiče postavit před státní orgány, jakmile se na podzim letošního roku vydají na královské turné po Austrálii.

V momentě, kdy pár vkročí na hranice Austrálie, uskuteční odvážný plán – soudním řízením si chce vynutit test otcovství. V průběhu let se již o tento krok pokoušel, vždy se ale setkal s neúspěchem.

Zdánlivý klid je jen tichem před bouří. „Víte, tady u nás se v pozadí pořád něco děje. Nikdy to nepřestane. Lidé si myslí, že jen proto, že je na sítích ticho, případ utichl a nic se neděje,“ pokračoval Simon.

Společně s manželkou úpěnlivě pracuje na tom, aby konečně dosáhl svého. Je zcela přesvědčen o své pravdě a věří, že se jednou dozví o skutečném pozadí událostí. „Jsem si na sto procent jistý, že získám odpovědi a naleznu pravdu,“ říká údajný syn krále Karla III.

Napříč sociálními sítěmi byl mnohými označen za lháře, kterému jde jen o slávu a peníze. Tato tvrzení však popřel. „Vše, co chceme, je pravda. Všechno, co chceme, je, aby řekl pravdu a Camilla také,“ osvětlil své záměry Simon.

V průběhu let předložil několik zdánlivých důkazů, které jeho původ mají potvrzovat. Údajně si vzpomíná na dobu, když byl malým chlapcem a čas trávil v domě v okolí Portsmouthu. Zde se s ním pod dohledem ochranky setkávala žena, kterou měla být Camilla.

Výmluvné má být rovněž jeho jméno. „Moje adoptivní matka mi řekla, že podmínkou adopce je, aby mé jméno – Simon Charles – zůstalo stejné. Karel a Camilla měli v té době blízkého přítele jménem Simon,“ dodává závěrem pro 7NEWS.

Minulý rok v předvečer Karlovy korunovace sepsal otevřený dopis adresovaný královskému páru. V něm vyjádřil své zklamání a předložil výzvu k odhalení pravdy. „Potřebuji odpovědi na to, co se stalo během mého života, a vím, že ty máš klíč k těmto dveřím. Kromě toho, teď nás tvůj vzestup ještě více ohrožuje,“ napsal podle 7NEWS v dopise Simon.

„Teď nadešel váš čas. Doufám, že jste v lepší pozici, abyste se postavili a udělali správnou věc. Nejen pro mě a mou rodinu, ale pro všechny. Možná se teď oba můžete odvážit a přiznat, kdy jste se poprvé setkali,“ pokračoval a další slova opět adresoval britskému králi. „Jako monarchy a hlavy církve má být tvoje chování příkladné a nad rámec zákona. Podvod, lži a fámy však nyní nesvědčí o tom, že jsi takovým monarchou,“ dodal pravděpodobný člen královské rodiny.

Kdo je ve skutečnost tento muž, který tvrdí, že má v sobě královskou krev? Pro svůj další postup si rozhodně vybral citlivou dobu, neboť královská rodina řeší mnohem závažnější problémy. Jedno je jisté – o Simonu Charlesi Dorantu-Dayi nepochybně brzy zase uslyšíme.

Autor: Pavla Krejčí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama