Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Rocková diva Marta Jandová slaví padesátiny

Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
Marta Jandová
Marta Jandová oslavila padesátku.

13. 04. 2024

13. 04. 2024

Marta Jandová: Cesta od dětského zpívání na vrcholy světových pódií

Marta Jandová, dcera legendárního Petra Jandy z Olympicu, je nejen známou zpěvačkou českého a německého hudebního průmyslu, ale také ženou, která si během let vybudovala pozoruhodnou kariéru. Již od mládí byla předurčena k hudební kariéře, což potvrdila založením skupiny Die Happy v Německu počátkem 90. let. Její hlas rychle zaujal nejen německé, ale i mezinárodní publikum, čemuž dopomohl hit “Supersonic Speed“. Po návratu do České republiky Marta neztratila kontakt s hudebním světem, ale naopak rozšířila své působení o muzikály a televizní projekty, kde zaujala nejen v muzikálech jako “Mona Lisa” či “Krysař”, ale také jako porotkyně v soutěžích Česko Slovenská SuperStar a Česko Slovensko má talent.

Podívejte se, jak Marta Jandová vzdala hold legendě Haně Zagorové

Tragický stín mládí: Ztráta matky a rozvod

Od útlého věku musela Marta čelit vážným životním zkouškám, které významně ovlivnily její osobní i profesionální život. Ztráta matky v dospívání byla pro ni obrovskou ranou, kterou následně zpracovávala během svého ročního studijního pobytu v USA, kam odjela hledat útěchu a nové inspirace. Tento pobyt ji také připravil na budoucí výzvy a umožnil jí začít novou kapitolu v Německu, kde založila skupinu Die Happy. Další velkou osobní zkouškou byl její rozvod s Thorstenem Mewesem, se kterým skupinu založila. Tato zkušenost ji přiměla k návratu do České republiky, kde si znovu vybudovala své jméno na hudební scéně a osobní život.

Otcovská hrdost a rodinné zázemí

“Milá Martičko, padesát let, to je tedy dlouhá doba,” vyznává se Petr Janda, lídr skupiny Olympic a otec Marty Jandové, který s láskou a hrdostí sleduje kariéru své dcery. “Vzpomínám, jak tě maminka přivezla z porodnice, byla jsi krásná, usměvavá holčička. Měla jsi blonďatý prstýnkový vlásky a já jsem se s tebou chodil vytahovat, jakou že mám nádhernou dceru…” tyto slova nejen vyjadřují otcovu hrdost, ale i hlubokou emoční pouto mezi ním a Martou. Marta svou rodinu často zmiňuje jako základní kámen své stability a inspirace, což se odráží i v jejím osobním životě. V roce 2014 se provdala za gynekologa Miroslava Vernera a stala se matkou, což jí přineslo nový pohled na život a další inspiraci pro její umělecké směřování. Album “Barvy”, které vyšlo v roce 2018, je považováno za vrchol její dosavadní sólové kariéry a zároveň jako potvrzení jejího uměleckého zrání a schopnosti spojit osobní zážitky s hudební tvorbou.

K TÉMATU  Film 3Bobule je dotočený. Co prozradili herci o natáčení a proč si ho Lukáš Langmajer užil nejvíc

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Lucie Bílá oslavila narozeniny a dala dárek fanouškům! Novou písničku

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ženské sexuální touhy v průběhu života kolísají. Může za to začátek nebo konec vztahu. Příčinou mohou být i velké životní změny – těhotenství, menopauza nebo zdravotní komplikace. Nízkou sexuální touhu způsobují i některé druhy léků.
Sledujete nejnovější módní trendy, nebo vás absolutně nezajímá, co je zrovna IN nebo OUT? V průběhu času se trendy mění a co bylo módním faux pas před deseti lety, dnes může být šik. Anebo naopak. Existuje však pár módních jevů, které lze za trapas považovat v každé době.
Produkty s nakousnutým jablíčkem patří dlouhodobě k hitům. To ostatně prokazuje i fakt, že společnost Apple stojí na bedně v žebříčku nejhodnotnějších společností světa. A pravděpodobně se ještě nějaký ten pátek mezi první trojkou udrží. Přináší totiž neustále nové a nové produkty, které jsou s obrovským zájmem a nadšením kupovány. Vezměme si takové Apple Watch – to je produkt budoucnosti, nemyslíte? Jen hrstka lidí však ví o všech věcech, které hodinky umí a ovládají.
Kvalitní pohorky oceníte nejen během výpravy na nejvyšší vrchol Tater, ale i při výstupu na Sněžku nebo na výletě k nejbližšímu hradu či zámku.
Ledvinové kameny způsobují nesnesitelnou bolest. Kdo tuto věc někdy zažil, může potvrdit, že na tuto zkušenost nikdy nezapomene.
Počítače a další informační a komunikační prostředky patří dnes k běžnému životu. Nebojte se u svých dětí rozvíjet znalosti a dovednosti také v oblasti těchto technologií. S počítačem nebo tabletem se mohou seznamovat už od batolecího věku. Počítačové hry není třeba zavrhovat, ale chce to jistá pravidla.
Aloe vera je rostlina, která se velmi často označuje za zázrak v květináči. Zdravotní benefity a léčivé účinky této drobné dužinaté a nijak nevýrazné rostliny jsou totiž až dech beroucí. Nemůžeme se divit tomu, že se mezi námi najde tolik lidí, kteří chtějí zázračnou aloe vypěstovat. Bohužel ne každý je zběhlý v pěstování. Jak tedy na to? Jak na pěstování aloe, která nám pomůže při akné i popáleninách?
Volba barvy pro interiér, ve kterém se pohybujeme, má velký vliv i na naše psychické rozpoložení. Víte, jakou barvu vybrat a co bude znamenat pro váš prostor? Rozhodně se nevyplatí jen tak něco „plácnout“ na zeď. Pojďme se podívat na psychologii barev.
Tenhle batoh odolá dešti i polití, a proti krádežím v davu nebo hromadné dopravě je také imunní. Praktické zavazadlo usnadňuje život ve městě i na výletě. Vnitřní prostor, kapsy i kapsičky vymýšlel evidentně někdo, kdo má s chozením s ruksakem na zádech bohaté zkušenosti.
Není radno si s ní zahrávat, protože vám může pořádně znepříjemnit život. Někteří lidé ji bohužel ale ignorují a pak si také nesou následky. Co je alergie na slunce, jak se projevuje a co se s ní dá dělat? Sluneční alergii nebagatelizujte a snažte se nad ní vyzrát co nejrychleji.
Nedělení atmosféra bude uvolněná a veselá, říká astroložka Naďa Šmídová. Co dalšího přináší její horoskop na dnešní víkendový den?
Pokud ani nevíte, co to je, nemusíte si s tím vůbec lámat hlavu. Pravdou totiž je, že cascara byla ještě donedávna v celé Evropské unii zakázaná, respektive bylo zakázáno ji prodávat. Přitom jde o velmi zajímavou surovinu, která se používá nejenom při přípravě nápojů, ale například také moučníků.

Výběr článků

Umíte si představit vánoční svátky bez pohádek? Nemusíte být nutně dítě, abyste vyžadovali oblíbené příběhy na Štědrý den a všechny následující svátky. Užijte si volné sváteční dny a nezapomeňte na pohádky, které vám přinesou klid a krásnou atmosféru do vašeho domova.
Každá hospodyňka potřebuje troubu, na kterou se může spolehnout. A každá hospodyňka ví, že každá trouba peče jinak, takže je třeba se s ní seznámit. Podle toho je nutné upravit dobu pečení a kolikrát i stupně.
Začali jste pracovat z domova a zařizujete si proto svou domácí kancelář? V takové domácí kanceláři by rozhodně neměla chybět kvalitní židle, díky které si nezruinujete svou páteř. Jenže jak takovou kvalitní kancelářskou židli vybrat?

Nepřehlédněte

Léto je tady a s ním i výlety na hrady, zámky, do lesa nebo letní akce a festivaly. Ale už jste zkusily výlet parním vlakem? Skvělý tip na víkend pro vás! Celá rodina nebo jen vy se svojí polovičkou, cestování historickým vlakem má svoje jedinečné kouzlo.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek