Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Kurz „Revma v klidu“ pomáhá lidem s revmatickým onemocněním

Revma v klidu

Revmatem trpí až půl milionu Čechů, největším problémem je pro ně pohyb. Na pomoc mají nově motivačně-edukační online kurz od Revma Liga Česká republika. Motivuje je k pravidelnému cvičení, ale také pomáhá s úpravou jídelníčku, spánkové rutiny a celkovým zlepšením jejich kvality života.

Revma je autoimunitní onemocnění, které může postihnout každého z nás a je na celý život. Aby lidé trpící artrózou, osteoporózou, sklerodermií a dalšími typy revmatických onemocnění mohli žít plnohodnotný život, potřebují psychologickou podporu a pravidelně cvičit. S tím vším má pomoci nový online kurz Revma v klidu. Ke cvičení se většinou pacienti dostanou na rehabilitacích, které ale po pár sezeních končí a motivace pokračovat sami doma není.

Revma v klidu je hravé a zaujme různé věkové kategorie lidí, kteří jedním z 200 typů revmatických onemocnění trpí. Cílí ale zvláště na starší pacienty, kteří potřebují podporu a sami si informace nevyhledávají. Jde o online kurz, který obsahuje 12 cvičících videí od Rehabilitačního ústavu Kladruby, 12 motivačních videí vedených psychologem Martinem Zikmundem a nespočet dalších úkolů, důležitých informací a také průběžné dotazníky hodnotící kvalitu života. Účastník kurzu tedy po absolvování všech 12 týdnů sám vidí, jaký kus cesty urazil. Tím ale výzva nekončí, motivuje k dalšímu cvičení a dlouhodobým cílům.

Na tiskové konferenci, která proběhla 10. dubna v Galerii Langhans v Praze, tuto inciativu pochválil i prof. MUDr. Ladislav Šenolt, Ph.D. z Revmatologického ústavu. Revma v klidu vytvořila pacientská organizace Revma Liga ČR ve spolupráci s týmem dobrovolníků z Česko.Digital za podpory projektu (ZD-MGS3-019) „Stabilizace a profesionalizace spolku Revma Liga Česká republika“ a Fondů EHP 2014-2021 v rámci projektu Zdraví.

Zdroj: https://www.revmavklidu.cz/, https://www.revmaliga.cz/

Zaručeně zlepší den

NASA zachycuje záhadné díry v oblacích, které připomínají UFO

Mindfulness chrání před stresem a vyhořením v práci

Pakt proti dezinformacím generovaným AI má omezit narušování demokratických voleb

Do Portugalska se v rámci rewilding projektu navrací staré plemeno skotu

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Poetický příběh o pouti jednoho hlemýždě vykouzlí úsměv na tváři nejen dětem

Inspirace z knihovny: Poetický příběh o pouti jednoho hlemýždě vykouzlí úsměv na tváři nejen dětem

Putovat světem a životem doslova hlemýždím tempem nemusí být nutně na škodu. Zvolnit v dnešní…