Cesta k vytouženému otěhotnění

Toužíte po dítěti a s netrpělivostí čekáte, kdy se konečně podaří. Vyšel vám těhotenský test zase negativní? Nepanikařte! Máme pro vás pár dobrých tipů, jak otěhotnět úspěšně – a hlavně rychle.

Rychlé otěhotnění samozřejmě není jen otázkou správných tipů, ale především zdraví. Mnohým párům se ale miminko nedaří, i když je podle lékaře fyzicky vše v pořádku. Žena má pravidelnou ovulaci a muž má špičkovou kvalitu spermatu. K otěhotnění však stále nedochází. Jak tedy otěhotnět?

Správný čas

Pokud chcete otěhotnět, je dobré mít sex co nejčastěji. Ale: rozhodující je správný čas. Protože pravděpodobnost, že otěhotníte, je vysoká pouze během vašich plodných dnů. A toto období je poměrně krátké.

Abyste rychle otěhotněla, měla byste nejprve přesně znát svůj cyklus a určit si plodné dny. Na to existují speciální ovulační kalkulačky.

Pokud znáte svou příští ovulaci, pak si určitě naplánujte čas se svým partnerem během dvou dnů před a jeden den po ní.

Žádný stres

Kromě správného času má na těhotenství významný vliv i míra stresu. Nevyvíjejte na sebe tlak. Mnoho párů touží po miminku tak moc, že ​​jejich těla stávkují. Touha mít děti by se neměla stát stresovým faktorem!

Každý, kdo na sebe vyvíjí příliš velký tlak a má sex pouze podle plánu a v sexuálních polohách, které údajně podporují plodnost, dosáhne spíše opaku. Upřímně, jak často jsme slyšeli o párech, jejichž touha mít děti se naplnila právě ve chvíli, kdy se již vzdaly naděje – a plánování?

Dbejte také na to, abyste se v práci nestresovali. Chcete-li rychle otěhotnět, měli byste dodržovat tipy, jak relaxovat. Například cvičit jógu, chodit pravidelně na procházky nebo sportovat. Důležitý je také dostatek spánku. Pomáhá snižovat stres a podporuje vaši touhu otěhotnět co nejdříve.

Vhodná strava

Těhotenství od vašeho těla vyžaduje hodně. Udělejte pro něj tedy předem něco dobrého a dbejte na svůj jídelníček. Vsaďte především na čerstvé ovoce, mléčné výrobky a celozrnné potraviny. Dodáte tak svému tělu všechny důležité živiny a vytvoříte základní požadavky pro otěhotnění.

A samozřejmě pokud chcete otěhotnět, měli byste se vyhnout alkoholu a nikotinu.

Většina žen nepřijímá ve stravě dostatek kyseliny listové. Tento vitamín je však nesmírně důležitý pro zdravý vývoj miminka v prvních týdnech těhotenství. Jeho doplnění je nejlepší probrat se svým gynekologem.

Ideální váha

Pokud se váš sen o dítěti prostě nesplní, měli byste se také kriticky podívat na svou váhu. Jak nadváha, tak podváha může ztížit otěhotnění. Nemluvě o tom, že obojí je samozřejmě všechno, jen ne dobré pro vaše zdraví. Pokud vážíte málo, měla byste pokud možno pár kilo přibrat, pak určitě otěhotníte rychleji. Ale i když bude vaše těhotenství úspěšné, podváha může být pro matku spojena s různými riziky (např. vývojové problémy dítěte, předčasný porod nebo potrat).

Pokud naopak vážíte příliš mnoho, měli byste během čekání miminka pár kilo shodit. Zvyšuje se tak nejen vaše šance na rychlé, ale také na bezproblémové otěhotnění. Nadváha totiž ovlivňuje kvalitu vaječné buňky – a tím i vývoj miminka. Možné důsledky pro dítě u matek s nadváhou mohou zahrnovat nízkou porodní váhu, některá onemocnění, nebo dokonce malformace.

Zdravý životní styl je povinný

Cigarety a alkohol jsou v těhotenství tabu. Ale i před otěhotněním se doporučuje zdržet se kouření a zejména konzumace alkoholu. Protože kouření snižuje plodnost žen.

Pozor si ale dejte i na léky! Některé léky proti bolesti ovlivňují určité hormony, jako jsou prostaglandiny, které zase hrají roli při kontrakci dělohy. V ideálním případě byste se měli takovým lékům úplně vyhnout, pokud plánujete těhotenství. Nejlepší je požádat svého lékaře o radu, kterým lékům byste se měla před otěhotněním vyhnout.

Záleží i na tatínkovi

Je to jen fér: nastávající tatínek může také pomoci zajistit, aby se přání miminka splnilo co nejrychleji. Pro zlepšení kvality spermií by měl jíst stravu bohatou na hořčík. Tento minerál podporuje produkci spermií a jejich pohyblivost.

Kromě toho by měl nastávající tatínek také omezit konzumaci alkoholu. Kouření a alkohol také zhoršují plodnost u mužů a ovlivňují kvalitu spermií.

V blízké budoucnosti by se také měl vyhýbat saunám a horkým koupelím: teplo může také zhoršit kvalitu spermií.

Zdroj: názory autora, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC188498/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8873180/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat