Dnes Čtvrtek - jasno 23°C
Zítra Pátek - prehanky-dest 18°C
Čtvrtek 2. 5. 2024
Svátek má Zikmund
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražská kulturaSetkáníVýstavy

Josef Němec – Obrazy a kresby

18. 4. 2024
Kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene. Právě on je spolutvůrcem výpravné knihy.

Knihu čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, zároveň s křtem proběhne vernisáž výstavy Němcových děl.

Výstava potrvá do 28. dubna a během ní bude možné koupit si knihu přímo na místě.

josef-nemec-malostranska-beseda


Praha 4 zve na řadu pietních akcí, první z nich 2. května

Včera ve 14:03

Praha 4 pořádá také letos pietní akty jako vzpomínku na konec 2. světové války, její oběti i hrdiny.

Na Mariánském náměstí začala výstava s názvem 20 let v EU

Včera v 11:42

Na Mariánském náměstí před budovou Nové radnice byla u zahájena panelová výstava nazvaná 20 let v EU.

Májová výstava skalniček

Včera v 11:05

Výstava skalniček, hájních rostlin, azalek a rododendronů, dřevin a jiných, často velmi vzácných a málo pěstovaných rostlin v zahradě kostela sv. Jana na Skalce na Karlově náměstí.

Malostranský hřbitov: Májové slavnosti

Včera v 10:38

Spolek Malostranský hřbitov zve na již 15. ročník obnovených Májových slavností, který se uskuteční v neděli 19. května od 14 hodin na Malostranském hřbitově. Na akci proběhne křest nejnovější publikace o hřbitově, tentokrát zaměřené na téma železnice.

Z Encyklopedie Prahy 2: Vilém Blodek a Antonín Dvořák

Včera v 09:13

První květen, nejen lásky čas a svátek práce, ale také významný den Roku české hudby. Vzpomeňte na dva hudební velikány, kteří mají v tento den výročí. Oba žili ve stejné lokalitě, v Ječné a v Žitné ulici.

Ave Maria v kostele sv. Jana na Skalce

Včera v 08:09

V kostele sv. Jana na Skalce uslyšíte v rámci cyklu Ave Maria v neděli 5. května známá klasická díla. Během hodinového koncertu se vystřídají 3 sólistky skupiny Canta v doprovodu klavíristy a varhaníka Simona Yakimova.

Květen v divadle Ponec

Včera v 07:52

Květen je v divadle Ponec časem tance. Na scéně se protančí mladá krev – studenti pražské HAMU, stejně tak jako etablovaní tvůrci – Temporary Collective, Tantehorse či Spitfire Company. Symbolickým dárkem ke Dni matek může být inscenace F*cking Beautiful Spring. V příběhu o Marii a jejím dítěti,...

Sobota: Street food na Smíchově

30. dubna 2024 ve 14:21

Street food na náplavce se koná v sobotu 4. května od 10 hodin.

První Pivní Máj u Břevnovského kláštera

30. dubna 2024 ve 14:13

Ve středu 1. května se koná u Břevnovského kláštera v Praze 6 devátý ročník akce První Pivní Máj, který představí produkci českých a moravských minipivovarů. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost ochutnat výrobky od dvaceti vybraných minipivovarů.

Dermacol love day

29. dubna 2024 v 11:13

Hudba, krása, móda a zábava v parku Grébovka ve středu 1. května.

Pálení čarodějnic v Modřanské rokli

29. dubna 2024 v 08:06

Sbor dobrovolných hasičů Praha-Libuš zve v úterý 30. dubna na pálení čarodějnic v Modřanské rokli u vodní retenční nádrže Libušská.

Na Čarodějnice na Ladronce přilétnou UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra

28. dubna 2024 v 06:41

Čáry, máry, fuk a jako mávnutím kouzelného proutku je tu další ročník největšího čarodějnického sletu ve střední Evropě – Čarodějnice na Ladronce. Do jednoho z nejoblíbenějších pražských parků Ladronka se 30. dubna sletí české hudební hvězdy jako kapely UDG, Maxim Turbulenc i zpěvák Jakub Ondra....

ČaroDejvice ve stanici techniků

27. dubna 2024 v 11:35

Stanice techniků DDM hl. m. Prahy připravila na 30. dubna od 14 do 19 hodin čarodějnické odpoledne plné her a zábavy pro děti.

Mladí budou ladit jazz na Karlově náměstí už posedmé

27. dubna 2024 v 10:30

Přijďte 30. dubna oslavit Mezinárodní den jazzu společně s umělci, kteří svůj vyvolený žánr nevnímají jako rigidní hudební kategorii, ale naopak se ve své tvorbě nechávají ovlivnit hudebními a kulturními tradicemi ze všech koutů světa.

Další články
Nahoru