Šestikoalice

Featured Image

Mainstreamový volič vyvinul nový myšlenkový prvek. Vícenásobně použitelného spasitele. Asi nějaký nový prvek cirkulární ekonomiky.

Jakpak tvorba tohoto produktu započala? V roce 2013 hledali nespokojení buřtoužrouti spásu před všudypřítomnou tamtou korupcí. Byl to důsledek Topolánkova vedení ODS, který ODS přerorientoval ze strany podnikatelů na podnikatelskou stranu, a ta taky podle toho fungovala. Spása se dostavila v podobě Andreje a jeho hnutí ANO 2011, a jen tak pro připomenutí, ANO tehdy byla zkratka Aktiv Nespokojených Občanů.

Cvak. Podařilo se. Přišel spasitel Babiš a začal bojovat s tou hroznou korupcí. Výsledek tohoto snažení byla ještě větší míra korupce a klientelismu, opakované útoky na občanská práva v době covid games, dluhy všude možně a celá řada dalších ohromně pozitivních věcí, na které se už asi zapomnělo.

Cvak. V roce 2021 hledali nespokojení buřtoužrouti spásu před Babišem, který je spasil v minulém kole. I zde se ohromně zadařilo. Jako vedlejší produkt vznikla pravděpodobně nejhorší vláda v historii země, v podání dnešní slavné pětikoalice. Upřímně se domnívám, že všichni voliči pětikoalice do jednoho jsou v medicínském smyslu debilové. Jen debil si může myslet, že takový příšerný politický slepenec bude hájit zájmy voličů, a to jakékoli zájmy, a to i v případě, že by představitelé jednotlivých stran byli měli ty nejlepší úmysly, a to tihle rozhodně nemají. Tento koncept je natolik a principiálně vadný, že ho nemůže volit nikdo soudný. Ale počkat, tady nešlo o racionální hodnocení situace, šlo přece hlavně o to, zlikvidovat toho příšerného Babiše.

Cvak. Volby 2025. V těch budou nespokojení buřtožrouti opet hledat spásu před příšernou, odnárodněnou vládou profesora Fialenka v podobě nyní již profesionálního spasitele Babiše. Jak to dopadne, není zatěžko domyslet, všechny informace jsou k dispozici z minulých kol. Asi se někomu stýská po různých těch Kulveitech, Blatných, Flégrech, podepsaných Green dealech, zajišťovacích příkazech a dalších laskominách.

Existují různé pohledy na to, proč se tohle děje a také různá označení pro lidi, kteří mají ten problém a opakovaně narážejí na problémy při hledání spasitelů. Pětikoalice jako typický politický mainstream a levý střed ve skutečnosti není v opozici s hnutím ANO, které je v podstatě také mainstream a levý střed. Jedná se o svéhu druhu bipartismus, tedy řízenou vládu dvou stran jednajících ve shodě.

Podobná situace již na nšem území v novodobé historii vznikla. Jednalo se o kooperativní vládu ODS a ČSSD, kdy si oba subjekty verbálně „šly po krku“, ale na pracovní úrovni velmi dobře spolupracovaly a společně sledovaly své ekonomické zájmy při rozkrádání ekonomiky. Jistě si všichni vzpomínáme na oposmlouvu, kterou nyní kdekdo opovrhuje, ale ve světle toho, co přišlo po ni, byla vlastně prima, protože zajišťovala určitou transparentnost.

Proč si to myslím? Pro většinu buřtožroutů bude asi myšlenka, že by současná politická reprezentace jednala ve shodě s minulou/budoucí politickou reprezentací, která je v tzv. opozici, jednaly ve shodě, zvláště přitom, jak vyostřená bývá jejich rétorika. Tady je pár příkladů.

Předně bude třeba upřesnit, co je to „důležitý zákon“. Podle mého názoru je důležitý zákon takový zákon, který má velký dopad do běžného života běžného občana, jakými je většina z nás. Někdy se třeba říká, že státní rozpočet je nejdůležitější zákon. Možná, pro stát, nebo pro ty jedince, kdo se z něj financují, ale pro běžné lidi je nedůležitý. Je v podstatě jen o tom, jak stát rozdělí peníze, které nám ukradne na daních, tedy nějaká interní operace se zdroji. ANO a Pětinesmysl se umějí krásně pohádat o státním rozpočtu a média na tom ujíždí celé týdny. Také se hezky pohádali o korespondenční volbě, což je prostředek, který má zajistit, aby establishment mohl do jisté míry korigovat výsledky voleb technickými zásahy. Je to pro vás doopravdy důležité? Volby se stejně ovlivňují, například skrze propagandu, tohle je jen změna metody. Nebo buzerantské sňatky. O to se taky pohádali. Je pro vás důležité, zda si Franta bere Pepu? Pro mně tedy ne, ať se Pepa s Frantou třeba poserou, protože to, že legislativně prohlásíme teplou party s formálním dress code za sňatek nic nemění na tom, že účel i význam aktu sňatku je dán biologicky a i když stát nařídí zákonem nazývat prase holubicí, nestane se z něj holubice, ale bude dál prase, jen s jiným jménem.

Co třeba „obranná dohoda“ s USA, o které se hlasovalo v červnu 2023? Je to důležité téma? Nepochybně je, protože má hodně společného se suverenitou země a s tím, že na území naší země vzniknou práva jiné zemi. ANO hlasovalo většinově pro smlouvu, společně s vládní koalicí, ta byla pochopitelně taky pro.

Dále tu máme třeba definici znásilnění. Tak, jak víme, byla docela nedávno změněna. K znásilnění už tak není zapotřebí násilí, jak by plynulo z jeho pojmenování. Nyní je to spíše znesouhlasnění. Nyní je to tak, že oběti znásilnění postačuje projevit nesouhlas. Týká se to každého z nás, protože nyní se může stát násilníkem doslova každý, bez ohledu na to, zdá má nějaké násilnické sklony nebo ne. Možná si řeknete, co je na tom špatného, jsme progresívní země, máme 53 pohlaví, nastat mohou nejrůznější kombinace a koza či lustr mají také svá práva a nechtějí být nuceny k sexu proti vlastní vůli. Ďábel se jako obvykle ukrývá v detailu. Nesouhlas nemusí být verbální, může být projeven jakkoli, například pohledem nebo postojem. Už vidím u soudu ty scény, ano pane předsedo, já jsem mu ho sice právě kouřila, ale nesouhlasila jsem s vaginálním stykem, což jsem dávala jasně najevo nesouhlasnými pohledy, možná jsem dokonce dělala nekoherentní pohyby, protože jsem zrovna nemohla mluvit. Podle mě by žádný skutečný zákonodárce hodný toho jména, tím spíše zákonodárce opoziční, neměl pro tento pokrokový výplod právnice Lucie Hrdé a dalších feministek zvednout ruku, protože to má za následek obrovskou právní nejistotu. Nicméně, obě politická uskupení jednala ve shodě.

Probírali jsme zde novelu zákona o provozu na pozemních komunikacích. Obyvatelstvo je právě ve fázi lehkého šoku z její represivnosti, kterou si ke své škodě uvědomilo až když vstoupila v platnost. Návrh původně připravilo ANO, pětikoalice provedla jeho velmi lehký facelift a odhlasovalo ho ANO a Pětikoalice společně. Dokonce to v tomto případě vypadalo a podle některých insiderů dokonce tak bylo, že zde shoda nastala nejen kvůli kolaboraci obou stran, ale shoda byla předem vyžadována, protože v případě zákona s tak plošným dopadem působí lépe, když se za něj postaví celá národní fronta.

Pijete alkohol? Nemyslím zda lejete první ligu jako Venca Flaška, ale sem tam si dáte skleničku, třeba se ženou, registrantem, kozou nebo lustrem. I zde se zcela nadstranicky pracuje na přísné regulaci alkoholu, tedy vyšším zdanění, zákazu reklamy a tak podobně. Protože alkohol je ta nejhorší látka, domnívají se lidé, kteří do lidí ještě nedávno chtěli povinně píchat neschválené genové vakcíny. I zde, podobně jako v předchozím případě, je od počátku požadavek na širokou shodu, a poslanci Pětizmrdice i ANO mu nejspíš dostojí.

Existuje ještě další okruh témat, na kterém se Šestikoalice shodne vždy, a to jsou platy, benefity, odměny a výsluhy přílsušníků silových složek. Česká republika je policejní ráj, co do počtu, finančního i materiálního zabezpečení policistů. Opět i zde se uplatňuje doktrína široké shody, proti které se ANO nijak nevymezuje, naopak, paní „stínová“ ministryně vnitra Mračková Vildumetzová Dozimetrová dosáhla většinou považuje vládní návrhy na další nalévání peněz do policie za málo ambiciózní, ráda by nám brala ještě více peněz a strkala je do kapes policistů.

Zajímavé rovněž je, že představitelé Pětikoalice se vymezují prakticky vůči všem stranám, které nejsou „v klubu“, a to zejména proti SPD a komunistům, které podle jejich názoru nejsou „demokratické“ (aniž by se obtěžovali to nějak rozvést), zatímco ostatní menší strany jsou v podstatě eradikovány z veřejného diskursu a prostátní média se tváří, že neexsitují. Výjimka je jedna, jmenuje se ANO. To má přístup do veškerých médií.

A takhle bychom mohli pokračovat i dále. Pokud si všímáte dění na pozadí, dojdete k nepřekvapivému závěru, že obě střídající se vládní garnitury si sice nemohou přijít na jméno, ale jinak čile spolupracují. Je to nakonec zcela logické. Přijatý koncept bipartismu, kdy se dvě na oko znepřátelené strany střídají u moci, vyžaduje určitou míru spolupráce, protože deep state chce realizovat svoje zájmy soustavně a volby potřebnou kontinuitu narušují.

Pro vytváření situací, kdy si můžeme vybírat mezi špatným a ještě horším, existuje metodika. Já jí říkám řízené zlo. Smyslem řízení zla je v podstatě zúžit volbu, kdy se subjekt přestane rozhodovat podle svých zájmů a začne se řídit podle něčeho jiného. Základní logiku managementu zla popsal na posledním kongresu ODS velmi lapidárně profesor Fialenko, když mluvil o setupu budoucích voleb:

“Bude to souboj dvou světů. Buď vyhrajeme my a budeme dál posouvat naši zemi kupředu, nebo vyhrají oni a znovu se z nás pokusí udělat periferii Evropy. Varováním nám budiž vývoj v některých zemích, které jsou nám historicky blízké. Já opravdu nechci žít v zemi, která bude ovládána několika málo oligarchy a stranami jednoho muže”

Ano, souboj dvou světů. Jakmile s tímhle někdo začne, občan by měl hned zbystřit. Nicméně netřeba se obávat, protože Andrej Babiš by to popsal podobně, kdyby se mohl vyjádřit. Cílem hry je udržovat buřtožrouty uprostřed pásma vytyčeného dvěma alternativami, špatnou a špatnou. Není až tak podstatné, jakou si konkrétně vybere, ale musí zůstat mezi těmi kolejemi. A to je celý princip hry.

Chápu, že popsaná problematika je pro buřtožrouty asi příliš komplexní a tento skromný popis situace jejich rozhodování příliš neovlivní, protože hru hrát chtějí.

 


14.04.2024 D-FENS


Související články:

12345 (471x známkováno, průměr: 1,38 z 5)
17 540x přečteno
Updatováno: 14.4.2024 — 21:44
D-FENS © 2017