Hlavní navigace

Slavia pojišťovna míří do Holandska. Bude tam pojišťovat auta

Sdílet

2020-03-16-nehoda-shutterstock_422256799.jpg Autor: Shutterstock

Slavia pojišťovna se chystá expandovat do Holandska s pojištěním aut. Povinné ručení i havarijní pojištění tam bude mít na starosti společnost HERA Life, která se doposud zabývala pouze životním pojištěním. Aby mohla prodávat autopojištění, rozšířila si nyní licenci i pro oblast neživotního pojištění a bude působot jako autorizovaný zástupce Slavia pojišťovny z České republiky.

První smlouvy začneme uzavírat zhruba v polovině letošního roku, říká generální ředitel a předseda představenstva Slavia pojišťovny Karel Waisser. V uplynulých měsících jsme si společně s holandskými pojistnými matematiky a produktovými specialisty přesně definovali požadavky na holandskou verzi našeho retailového autopojištění a nyní zahajujeme pilotní fázi tohoto společného projektu, dodává.

Slavia si Holandsko vybrala kvůli pozitivnímu přístupu k podnikání.

Jde o velmi liberální zemi, která podnikání vnímá jako rovnocenný vztah mezi zákazníky a poskytovateli pojišťovacích služeb, říká majitel skupiny SPGroup, která pojišťovnu zastřešuje, Pavel Sehnal. Druhým důvodem je to, že naprostá většina lidí, žijících v Nizozemsku, mluví dobře anglicky, což spolupráci na mezinárodní úrovni usnadňuje. Všechny vnitřní procesy jsou dnes v pojišťovnách vytvořeny tak, aby mohly pracovat na mezinárodní bázi a komunikace v angličtině je pro obě strany nejpříjemnější. 

V loňském roce přišla Slavia s inovacemi svého autopojištění. U povinného ručení si můžete vybrat z pěti balíčků podle rozsahu služeb, limitů, krytí i rozsahu asistenčních služeb. Konečnou variantu si sestavíte i podle toho, jak často a kde jezdíte nebo parkujete.

Pojišťovna také zrušila procentuální spoluúčast. Nyní si můžete zvolit některou z fixních částek spoluúčasti od 5000 do 15 000 Kč. Slavia pojistí i patnáctiletá auta.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).