Renáta Gorecká se stala absolutní vítězkou soutěže Miss v roce 1990 a titul i výhra jí změnily život.

„Po Miss jsem začala hodně cestovat, navštívila jsem mnoho států. Žila jsem 10 let ve Švýcarsku a teď žiju v Polsku, takže po Miss jsem vyjela do světa a už jsem tam zůstala,“ svěřila se bývalá modelka Blesku.

Historicky druhá Misska se rozhodla po soutěži studovat vysokou školu, kde se seznámila se svým nynějším manželem.

„Říkala jsem si, že musím dokázat, že nejsem blbá a jenom hezká, proto jsem šla studovat. Na škole jsem taky poznala svého manžela,“ prozradila Gorecká.

Před tím, než se Renáta přihlásila do soutěže, o kariéře modelky nesnila a modeling ji ani nezajímal. Přesto ale nakonec vyhrála a jako nová Miss Československo o lákavé nabídky rozhodně neměla nouzi. 

Modelingem se nakonec sexy brunetka živila pouhý rok a poté rozjela vlastní podnikání.

Miss mě neživila vlastně nikdy

„Miss mě neživila vlastně nikdy, jen rok mi to přivydělávalo a potom už jsem se tím vůbec nezabývala,“ tvrdí sympatická Renáta.

„Kdysi jsem v rozhovoru v soutěži řekla, že bych chtěla hotel, teď už máme druhý a asi u toho neskončíme,“ prozradil s tím, že mít hotel byl vždy její obrovský sen, který si splnila.

„Mám teď firmu, několik nemovitostí, máme hotel a teď před měsícem jsme s manželem otevřeli v Polsku, kde žijeme, čtyřhvězdičkový hotel se 100 pokoji, takže tím jsem si splnila svůj dávný sen,“ pochlubila se Gorecká zmíněnému webu.

Deset let také strávila ve Švýcarsku, nakonec se ale vrátila do Polska a od roku 2004 byla ředitelkou Českého centra ve Varšavě. 

„Byla jsem ředitelkou Českého centra ve Varšavě, takže jsem reprezentovala Českou republiku. Pracovala jsem v ambasádě, takže myslím, že jsem to poslání Miss reprezentovat naši zem nějak využila,“ věří Gorecká, která svého rozhodnutí odejít ze showbyznysu nikdy nelitovala.

Jelikož svého manžela potkala v zahraničí, kde už dlouhé roky trvale žije, ani její děti se Česky nedomluví.

Podnikatelka je sice u našich sousedů spokojená, ráda se ale u různých příležitostí setkání Missek vrací do rodné země.

Například kvůli srazu po třiceti letech, který pořádal zakladatel soutěže Miloš Zapletal, přijela do Prahy na dva dny.

Samozřejmě ovšem nechyběla také na nedávném setkání Setkání s dalšími modelkami, kam dorazila v oranžovém saku se společenskými kalhotami a vypadala naprosto báječně.

Související články