Konec plísní, bakterií a kuřích ok na nohou. Vše se dá odstranit díky jediné surovině přidané do koupele

Tato surovina si dokáže hravě poradit s řadou nepříjemných problémů, které mohou postihnout vaše nohy. Stačí ji správně aplikovat.

Ženské nohy bez viditelných žilek i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Plísňové infekce, suchost pokožky, kuří oka nebo popraskané paty – to vše jsou běžné problémy, se kterými se potýká většina dospělých. Pokud trápí i vás, nemusíte však nutně spěchat k lékaři a užívat drahé komerční výrobky nebo podstupovat bolestivé chirurgické operace. Skvěle vám postačí zaměřit se na tuto koupel nohou z přirozených ingrediencí, která dle lékařky Debra Rose Wilson zlepší vaše příznaky již během několika dní. 

Léčivá lázeň pro zdravější nohy 

Chodidla pro vás vykonávají každý den velké množství práce, a proto byste jim měli čas od času dopřát regenerační lázeň. Touto metodou nejenže podpoříte svou pohodu, ale také se ochráníte (nebo rovnou vyléčíte) před řadou bolestivých problémů, jako je například suchost pokožky, popraskané paty, kuří oka a plísňové infekce. Velmi dobře se v takovém případě osvědčila zejména levandule v kombinaci s česnekovým práškem a trochu sody bikarbony.   

Tato směs účinných potravin nejenže zničí veškeré bakterie a plísně, ale také přispívá k celkovému zdraví nohou a pokožky a předchází vážným infekcím. Zároveň je také podle serveru MedicalNewsToday možné, že vám pomůže zbavit se nepříjemných bradavic, kuřích ok a zarostlých nehtů. K přípravě budete potřebovat následující ingredience: 

Levandule iZdroj fotografie: Pixabay
Levandule je velmi účinná a vhodná pro lázeň nohou
  • půl litru horké vody
  • 1 polévkovou lžíci levandule
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 polévková lžíce sody bikarbony

Babské rady, které fungují: Zbavte se zatvrdlé kůže na patách lusknutím prstu. Dopřejte si zábal, lázeň nebo masáž

Postup je poté již velmi jednoduchý. Stačí přidat do půl litru horké vody lžíci levandule, promíchat a poté nechat chvíli stát. Jakmile směs trochu vychladne, přeceďte ji a přidejte do ní česnekový prášek a sodu bikarbonu. Vše nyní dobře promíchejte, odvar rozřeďte v pěti litrech teplé vody a namáčejte si v něm nohy 20 minut. Koupel provádějte alespoň jednou týdně, dokud příznaky nezmizí. Na JakZdravě jsme psali o dalších přínosech jedlé sody

Jak se tato lázeň osvědčila ván?

Diskuze Vstoupit do diskuze
86 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články