Tom Cruise dal přednost scientologii před dcerou. Téměř plnoletou Suri roky neviděl

Hvězdný herec Tom Cruise je znám pro své skvělé kaskadérské kousky v ikonických snímcích. V pracovní sféře je hvězdou, v soukromém životě má však pár temných míst. Kvůli svému scientologickému vyznání se totiž vzdal dcery Suri.

Reklama

Nestárnoucí Tom Cruise se stal filmovou legendou. Není divu, jeho výkony na obrazovkách a neklesající oblíbenost u diváků mu zajišťují příliv projektů, byť již nepatří k mladým a svěžím hvězdám. Věk je nakonec právě to, co jeho vzhled naprosto popírá. Těžko uvěřit, že již dosáhl šedesátky, neboť ve srovnání s podobně starými kolegy rozhodně nemá konkurenci.

Od časů, kdy jsme ho jako mladíka vídali v Top Gunu, už uplynulo hodně let. Na seznam úspěchů si mezitím připsal nespočet snímků. Ani jeho soukromý život nezůstal prost dramat a nespočtu vztahů, které však v určitém bodě vždycky ztroskotaly.

V roce 2012 skončilo Cruisovo manželství s herečkou Katie Holmes, s níž má jedinou dceru. Rozvod však znamenal konec i pro jeho vztah s tehdy šestiletou Suri. Důvodem bylo zapojení do scientologie, neboť patří mezi její nejznámější vyznavače. Toto náboženství má však pevně daná pravidla, která byla pro Cruise zjevně důležitější než vlastní krev.

Podle informací webu Page Six dceru od rozvodu neviděl a neudržují spolu tak žádný kontakt. Celé roky ji však finančně podporuje formou výživného ve výši 400 tisíc dolarů ročně. Dle soudního nařízení musí tuto částku vydávat, dokud Suri nedosáhne plnoletosti. Tento okamžik nastane již za pár dní, jelikož Suri oslaví osmnácté narozeniny 18. dubna. Dívka žije poměrně obyčejným životem v New Yorku a téměř mimo zraky veřejnosti, jak si přála její matka Katie Holmes.

Dle herečky Leah Remini, která z církve vystoupila v roce 2013, Cruise celé roky vyčkává, až bude Suri oněch 18 let. „Scientologie považuje Katie za potlačující osobu, která je nepřítelem, a proto Tom věří, stejně jako všichni scientologové, že nemůže být v kontaktu se Suri. Jsem si jistá, že jeho hlavním plánem je počkat, až Suri vyroste, aby ji mohl nalákat na scientologii a pryč od její matky,“ řekla Remini pro The New York Post v roce 2020.

Scientologie ostatně měla být hlavním důvodem, proč se Holmes rozhodla podat žádost o rozvod. Chtěla dceru ochránit před vlivem této církve, kterou herečka odsuzovala. „Katie chránila Suri a je to oddaná matka. Je to dívka, která je soukromým občanem. Nežila svůj život na očích veřejnosti,“ svěřil se zasvěcený zdroj Page Six.

Sama Holmes několikrát potvrdila, že jí vždy šlo jen o dobro dcery. V tomto duchu vedla svá rozhodnutí. „Co pro mě bylo u mé dcery opravdu důležité, protože byla tak viditelná v mladém věku, je, že ji opravdu ráda chráním,“ řekla Holmes magazínu Glamour v roce 2023. „Jsem velmi vděčná, že jsem rodič, že mohu být jejím rodičem. Je to neuvěřitelná osoba. Je mým vším.“

Herečku vedly ryze pádné důvody. U Cruisových adoptivních dětí, Isabelly a Connora, která má z manželství s Nicol Kidman, totiž na vlastní oči viděla, jak si procházející zasvěcováním do scientologie. „Jeden z důvodů, proč Katie odešla, když dosáhla Suri šesti let, bylo, že viděla Isabellu a Connora procházet scientologií,“ podotkl pro Page Six Tony Ortega, který se desetiletí zabývá scientologickou církví. Podle informací ani jedno z dětí nemá žádný vztah s adoptivní matkou Nicole Kidman.

Cruise je považován za nejslavnějšího stoupence scientologické církve a mnohdy je považován za obdobně mocného, jako je její vůdce David Miscavige. Nyní, když se Suri ocitla na prahu dospělosti, se hojně hovoří o jejím zapojení do scientologie. „Suri by byla příliš mladá na to, aby podepsala jakoukoli dohodu, ale nyní bude moci mluvit, pokud bude chtít, a bude to opravdu zajímavé,“ odhalil webu Page Six svůj názor Tony Ortega.

Navzdory tomuto odcizení Cruise dříve prohlašoval, jak se na roli otce těší. Když se v roce 2006 Suri narodila, byla vyfocena v náručí rodičů na obálce magazínu Vanity Fair. Popularita jejích rodičů z ní tehdy učinila jedno z nejznámější dětí.

Cruisova slova však neměla dlouhou platnost, neboť si odporují s jeho následným chováním. „Celý život jsem chtěl být otcem. Vždycky jsem si říkal, že moje děti se na mě budou moci spolehnout a já tu pro ně vždy budu a budu je milovat – že svým dětem nikdy nedám slib, který bych nemohl dodržet,“ řekl Cruise Vanity Fair. „Nejsem z těch lidí, kteří věří, že můžete zkazit dítě přílišnou láskou. Nikdy nemůžete dát dítěti příliš mnoho lásky. Prostě to nejde,“ dodal Tom.

Autor: Pavla Krejčí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama