Foto: Freepik

Mafie je prostě legenda mezi hrami. Za dobu své existence si stihla nasbírat slušnou uživatelskou základnu. O to více jsme všichni čekali na Mafia:Definitive Edition, což měl být remake původní Mafie. Bohužel to dopadlo špatně. Nový remake je jen graficky vylepšená původní verze ochuzená o side questy pro autoservis.

Navíc nám přišlo, že zde nevyužili tolik potenciál nádherně rozvinutého města, kde se přímo nabízí mít nějaké side questy nebo možnosti koupit si alespoň jiný oblek. Nicméně po tomto zklamání se mnoho z nás upnulo zpět k původní verzi. Naštěstí zhruba před dvěma lety přišel docela ambiciózní projekt Rise & Fall od týmu 7K.

Za sebe osobně musím prohlásit, že to je lepší nápad, než výše uvedený remake. Celý děj této hry se odehrává před tím, než Tomy Angelo přijde do rodiny dona Salieriho. Projekt byl rozdělen do třech částí a děj sleduje postupný vzestup dona Salieriho k moci. Nyní se již dokončuje třetí a poslední část.

Příběh Rise & Fall se odehrává v období počátku prohibice, kdy rodina Peppone prožívá své zlaté časy. Avšak do Lost Heaven přichází nová rodina v čele s Donem Albertem Maranzanem, která komplikuje situaci a ohrožuje Pepponův vzestup. V této části modifikace se hráči setkají s již známými postavami, ale také novými tvářemi. Celková délka kampaně by měla činit 13 až 15 hodin herního času a hráči se vypraví i mimo Lost Heaven.

Vydání kompletního balíčku této modifikace je plánováno předběžně na léto tohoto roku. Na tento počin se těším více, než na samotný remake. V tuto chvíli to je ale bohužel tak, že pokud si chcete aktivovat tento mód, tak již nemůžete hrát původní příběh, a to kvůli nějakým technickým limitům. Po uvedení kompletního módu chtějí vývojáři přistoupit i k tzv. krabicové verzi tohoto módu.

Zdroj: Vortex.cz